Goji berry nedir? Faydaları nelerdir?

Goji berry günümüzde 'kurt üzümü' olarak bilinmektedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan goji berry ilk olarak Tibette yetişmeye başlamıştır.
Goji berry nedir? Faydaları nelerdir?

Son zamanlarda Türkiye'de popüler olan bu meyvenin bir çok faydası olduğu söylenmektedir. Goji berry taze iken parlak ve kırmızı renkte olup kuruduğunda ise üzüme benzemektedir.

Ülkemizde goji berryi taze bulmak mümkün olmadığından dolayı kurutulmuşunu tüketiyoruz. Goji berry'i yetişkinler günde ortalama 30 gram tüketmeniz gerekmektedir. Eğer faydasını görmek istiyorsanız düzenli olarak her gün 50 gram goji berry tüketmeniz gerekmektedir.

GOJİ BERRY'NİN FAYDALARI

Kilo vermeye yardımcı: İçerisinde bulunan yüksek lif oranından dolayı şekerli ve nişasta içeren yiyeceklerle karşı olan isteği ciddi oranda düşürür. Goji berry tok tutma özelliğine sahiptir bu nedenle yemek yeme isteğini azaltır. Kilo verdirirken yağsız kas kütlelerinizi kullanır ve hızlı yağ yakımına yardımcı olur.

Kansere yakalanma riskini azaltır: Her gün düzenli olarak 50 gram goji berry tüketildiği takdirde kansere yakalanma riski azalmaktadır.

Yaşlanmayı geciktirir: Vücudumuzda bulunan serbest radikallerin verdiği zararı en aza indirerek cildin yaşlanmasını ciddi oranda yavaşlatmaktadır.

Kalp ve damar sağlığını korur: Goji berry'nin içerisinde bulunan yüksek lif oranından dolayı kalp krizi riskini oldukça azaltmaktadır. Kolestrol seviyesini dengede tutar ve vücudumuzdaki kanın temizlenmesine yardımcı olur. Kan dolaşımı en yüksek düzeye çıkar ve damar tıkanıklığını engeller.

Göz sağlığı: İçerisinde çok fazla vitamin ve mineral bulunduran goji berry katarakt oluşmasını önlerken aynı zamanda yaşlanmaya bağlı olarak görme problemlerini en aza indirmektedir. Gözdeki hücrelerin sağlığını korumakta önemlidir.

Akciğer Sağlığı: Goji berry'nin içerisinde bulunan bol miktarda C vitamininden dolayı solunum yolları enfeksiyonunun oluşmasını engeller bunun yanı sıra düzenli tükettiğiniz zaman akciğerde oluşan iltihabı da engellemektedir.

Kemikleri Güçlendirir: İçerisinde bulunan yüksek oranda kalsiyum kemiklerin güçlenmesine ve çocukların iskelet sistemine yarar vardır. Goji berry'nin hiçbir zararı yoktur bu yüzden çocukların da günlük ortalama 20-30 gram goji berry tüketmesi faydalı olacaktır.

Eğer kullandığınız bir ilaç var ise goji berry kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.