Fiyatı ateş pahası oldu! Beyaz peynirin bozulmaması için bunu yapın

Son dönemde fiyatı en çok zamlanan ürünler arasında yer alan beyaz peyniri buzdolabında saklamak isteyenlere püf noktası açıklandı. Peynirin küflenmemesi için bunu yapın!
Fiyatı ateş pahası oldu! Beyaz peynirin bozulmaması için bunu yapın

Fiyatı ateş pahası oldu! Beyaz peynirin bozulmaması için bunu yapın - Gelen zamlarla adeta fiyatı ateş pahasına dönen peyniri toplu olarak daha ucuza almak ya da daha uzun süre buzdolabında muhafaza etmek isteyenlere yönelik olarak formülü açıklandı.

Ocak ayında yapılacak olan emekli, memur maaşı ve asgari ücret zammı öncesinde her zaman olduğu gibi iğneden ipliğe pek çok ürüne zam gelmiş, vatandaş daha ilk zamlı maaşını cebine koyamadan gelen zamlarla şok olmuştu. Markette en çok zamlanan ürünlerden biri de süt ve süt ürünleri olmuş, beyaz peynir bunların başında yer almıştı.

PEYNİRİ BUZDOLABINDA SAKLAMAK İSTEYEN BUNU YAPSIN! BEYAZ PEYNİRİN KÜFLENMEMESİ İÇİN NE YAPMALI?

Peynir fiyatlarına gelen zamlardan sonra pek çok kişi toplu peynir alarak daha ucuza getirmeye çalışırken yine aldığı peyniri uzun süre kullanmak isteyen kişilerde püf noktası araştırmaya başlamıştı. Buzdolabında peynir saklamak isteyen kişilere işin püf noktası açıklandı.

Peyniri içindeki suda bekletmek yerine marketten gelince süzün ve streç film yardımıyla hava almayacak şekilde sarın.

Ardından derin kapaklı bir kabın içerisine 2 adet küp şeker atın.

Streçle sardığınız beyaz peynirinizi bu kabın içerisine alın ve ardından ağzını sıkı bir şekilde kapatın.

Bu şekilde beyaz peyniriniz uzun bir süre zarar görmeden, bozulmadan ve küflenmeden kalacaktır.