Fırında Tavuk Göğsü Tarifi

Diyet tavuk yemekleri tarifi besinlerin besin değerleri (kalori, yağ, protein vb.) diyetlerde çok önemli hale gelmektedir. Diyet yapanlar için en uygun çözüm diyet tavuk yemekleridir.
Fırında Tavuk Göğsü Tarifi

Diyet tavuk yemekleri tarifi vücuda giren kalori miktarını kontrol etmek ve böylece yağ yakımını hızlandırmak ve kilo vermek karmaşık bir süreçtir. Proteinden zengin besinler, düşük kalorili alımlarına rağmen tokluk hissi sağlamada başarılı oldukları için diyetlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu besinler arasında tavuğun oldukça sık listelerde yer almasının temel nedeni ucuz olması, hazırlanmasının kolay olması ve yüksek miktarda protein içermesidir.

Tavuk yemekleri ve ızgaralar, diyet yapanlar ve sporcular tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Sindirimi kolay, protein oranı düşük ve birçok sebzenin kolay tüketilmesi büyük bir artı. Ancak en büyük artısı muhteşem lezzeti baharatlarla yakalayabilmeniz. Düşük kalori değerinin yanı sıra protein oranı yüksektir ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefleyen kişiler için sizi tok tutar. Özellikle tavuk göğsü kullanarak yapacağınız tariflerde ister ızgara ister haşlanmış olsun protein oranı yüksek olacaktır. Yanında tüketeceğiniz sebzeler sindirim ve lezzet açısından kolaylık sağlayacaktır. Vereceğimiz tarif hem sporcular hem de diyet yapanlar tarafından çok kolay hazırlanır, buzdolabında 3 güne kadar saklanabilir. Yiyeceklerinizi istediğiniz zaman porsiyonlara bölerek çıkarabilir ve kolayca ısıtarak yiyebilirsiniz.

Vereceğimiz tarif 1 kişiliktir. Malzemelerin ve tavuğun hazırlanma süresi yaklaşık 5 dakikadır. Pişirme süresi fırından fırına değişmekle birlikte ortalama 20 dakika kadar sürebilmektedir.

Fırında Diyet Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

150 gram ince dilimlenmiş tavuk göğsü

1 Çay kaşığı kekik, pul biber, kimyon

2 diş havanda ezilmiş sarımsak

2 tutam maydanoz

2 yaprak marul

2 adet yeşil dolmalık biber

Fırında Diyet Tavuk Tarifi Nasıl Hazırlanır?

150 gram tavuk göğsü ince doğranmış veya küp küp doğranmış.

Tavuklara kekik, pul biber ve kimyon baharatları eklenir.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.

Fırın 180 dereceye ısıtılır

Fırına tavuklar, biber ve sarımsak konulur.

Tavuk piştikten sonra maydanoz ve marul ile servis edilir. Üzerine yoğurt eklenebilir.

Tarif hazır, Afiyet olsun!