Evinde kesme şekeri olan mutlaka denesin! Sivrisinek ısırığı anında geçiyor

Türkiye bu sene sivrisinek istilası ile karşı karşıya kalırken sivrisinek ısırmasına doğal çözüm bulundu.
Evinde kesme şekeri olan mutlaka denesin! Sivrisinek ısırığı anında geçiyor

Evinde kesme şekeri olan mutlaka denesin! Sivrisinek ısırığı anında geçiyor - Sivrisineklerin bu sene hem sayısında rekor artış yaşandı hem de ısırılan yerde oluşan kaşıntı ve şişme sorunu ortaya çıkmıştı. 

Pahalı kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler doğal çözümler ararken sivrisinek ısırığı nasıl geçer diyenlere doğal çözüm açıklandı. Genelde her mutfakta yer alan kesme şeker sivrisinek ısırığının mucize çözümü olarak ortaya çıktı.

SİVRİSİNEK ISIRIĞINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Sivrisinek ısırığı için doğal çözüm arayan kişilerin kullanabilecekleri en basit çözüm kesme şekerdir. Kesme şekeri sivrisineğin ısırdığı yere sürün ve bir süre bekleyin. Hem kaşıntının hem de şişliğin bir süre sonra geçtiğini göreceksiniz.

İkinci doğal yöntem ise karbonat kullanmaktır. 1 paket karbonatı kaseye boşaltın ve sürülebilir kıvama gelene kadar su ekleyin. Ardından sivrisineğin ısırdığı bölgeye sürün. Kuruyana kadar bekleyin ve temiz su ile yıkayarak kurulayın. Kaşıntı yok olana kadar devam edebilir, yine kaşınan yere limon sürebilirsiniz.

Sivrisineklerin bulunduğunuz alana gelmesini istemiyorsanız bunun en etkili çözümü ise lavanta yağıdır. Yapılan araştırmalar sivrisineklerin lavanta yağından rahatsız olduklarını göstermekle beraber bu yağ arı, sinek ve böcek sokmalarıın doğal tedavisinde de kullanılmaktadır. Bulunduğunuz ortamda Türk kahvesi yakmak, lavanta yağı kullanmak, adaçayı ve biberiye kokuları da sivrisineklerin en sevmediği kokular arasında yer almaktadır. Son dönemde artan sivrisinek salgınından korunmak için ise kesinlikle kapı ve pencere önlerinde su birikintilerinin önlenmesi gerekmekte olup sivrisinekler bu alanları doğal üreme yerleri olarak kullanmaktadır. Saksı altında biriken sular bile sivrisinekler için yeterlidir. 

İlgili Haberler