Evdeki karıncalardan öldürmeden kurtulmak için yöntemler

Mutfak ve kapı girişlerine yakın yerlerde oluşan karıncalardan kurtulmak için öldürmeden bazı teknikleri kullanabilirsiniz.
Evdeki karıncalardan öldürmeden kurtulmak için yöntemler
Doğal Yöntemlerle Karıncaları Engellemek
Karıncaların geldiği yerler genellikle yemek bulabilecekleri alanlardır. Açıkta buldukları yemek kırıntıları, üstü açık sebze meyveler, ekmek, şeker vs. karıncalar için oldukça caziptir. Sirke, portakal kabuğu benzeri keskin kokuları olan bazı malzemeler işinize yarayacak türdendir.

 

• 10 damla nane yağı ile suyu karıştırın ve karınca gördüğünüz alanlara dağıtarak dökün. Bunu her gün iki kere yapın ve karıncalar tamamen yok olana kadar sürdürün. Elinizde sıvı halde nane yoksa da kurutulmuş halde olanları değerlendirebilirsiniz.
• Beyaz sirke, keskin kokusu ve tadıyla karıncaların uzaklaşmasını sağlayacaktır. Bir kaba eşit miktarda sirke ve su ekleyerek kokulu bir yağ ilave edin. Karıştırdığınız sıvıyı karıncaların girdiği yerlere dökün ve her gün bunu yapın.
• Tarçın ve karanfil yöntemleriyle de karıncaların girişini engelleyebilirsiniz. Tarçın tozu içerisine uçucu yağ ekleyerek girdikleri yöne dökebilirsiniz. Sonuç alana kadar devam etmeniz gerekir.
• En etkili bir diğer yöntem de tuzlu su ile karıncaları uzaklaştırma şeklidir. Bunun için kaynatılmış su içine bol miktarda tuz ekleyin ve karıştırın. Karışımı karınca giren yerlere düzenli olarak dökün.

 

Karıncaları Engellemek İçin Diğer Yöntemler
Öldürmeden karıncaları engellemek için evinizin yakınlarında da yemek artıkları olan çöpler bulunmamalıdır. Bunun dışında balkon kapıları ve pencereler düzenli olarak kapalı tutulabilir. Açmanız gerekiyorsa, telli malzemelerden faydalanabilirsiniz. Karıncaları da engelleyecek kadar dar bir telli pencere – kapı malzemesi hava girişini engellemeden çözüm sunar.

 

Karıncalar yemek olmamasına rağmen yuvalarına yakın bir yerde bulundukları için evinize iş yerinize giriyorsa, yuva çevresinden size gelen yolu engellemelisiniz. Yani tek bir yöne gidecekleri şekilde bir platform kurabilirsiniz. Burada amaç öldürmeden ve yuvalarını bozmadan yönlerini değiştirmektir. Karıncalar birlikte hareket eden canlılardır. Çok sayıda karınca iş birliği yaparak birbirine destek hallinde hayatını sürdürür. Tek seferde hepsinin yönünü değiştirmek için daha bütünsel düşünmelisiniz.

 

Karıncaların iş yerlerinde özellikle de gıda üzerine olan yerlerde bulunması daha da kötü görüntü verebilir. Bu nedenle iş yeri sahibi baştan karıncaları engellemek için gereken adımları atmalıdır.