Evdeki balık kokusuna son veren yöntem! Pişirirken bunu yapın eviniz kokmasın

Evdeki balık kokusuna son veren yöntem! Pişirirken bunu yapın eviniz kokmasın

Evde balık pişirmeyi ev kokuyor diye sevmeyenlere müjde. Aşçıların uyguladığı yöntem ile balık kokusundan eser kalmayacak. Peki bu yöntem nedir?

Balık tüketimi sağlık açısından oldukça önemli. Doktorlar tarafından haftada bir kez balık tüketmenin sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunmaktadır. Evde balık yapmayı sevmeyenler bu yöntem ile her hafta balık pişirecek. Aşçıların sırrı ortaya çıktı. Bu yöntem ile balık evnizini kokutmayacak. Hatfada en az bir kez balık yiyen çocukların zekaları daha yüksek olduğu yapılan birçok araştırma sonucunda ortaya çıktı. Balık yemek, iyi bir uyku çekmek ve yüksek zeka arasında büyük bir bağ olduğu yapılan araştırmalar sonucunda çıkan sonuçlardan bir diğeri olarak karşımıza çıkırıyor. Bu nedenle balık tüketimi oldukça önemli.

Balık evde pişirildiğini tüm evi kokutuyor diye tercih edilmiyor. Fakat balık tüketiminin önemi bilim insanları tarafından defalarca anlatılıyor. Bu nedenle herkesin gönlü olacak yöntem açıklandı. Bu yöntem ile kötü kokudan eser kalmayacak. 

BALIK PİŞİRİRKEN EVİ KOKUTMAYAN PİŞİRME YÖNTEMİ

Balık kızartırkan tavaya bir iki damla limon damlatın. Ayrıca tencereye sirke ya da defne yaprağı koyun. Limonun kabuklarını ocakta yaktığınız zamanda balık kokusunu bastıracak ve evde gönül rahatlığı ile balık pişirebileceksiniz. Kızartma yaparken yine yağın içine bir kaç dal maydanoz ekleyin. Bu da kötü kokuyu yok edecektir. Balığı pişirdikten sonra pişirme sırasında kullandığınız tencereyi sirkeli su ile güzelce yıkayın. Birde yine tencerelerin içinde vanilyalı suyu kaynatın. Bu da esans etkisi yaratacağı için kokudan eser bırakmayacaktır. 

İlgili Haberler