Evde sabun yapmak mümkün! Ucuz ve tamamen doğal sabun yapımı

Evde doğal ve ucuz sabun yapımı oldukça kolay. Malzemeler ve yapılışı iki şekilde açıklanmıştır.
Evde sabun yapmak mümkün! Ucuz ve tamamen doğal sabun yapımı

Evde lavabolarda ve duşta kullandığınız sabunlara yüzlerce lira vermenize gerek kalmadı. Bu yöntem ile hem ucuz hem de ekonomik sabun yapabileceksiniz. Kendi zevkinize göre yapabileceğiniz bu sabunlar ev ortamında zahmetsizce yapılmaktadır. Peki evde sabun nasıl yapılır?

Evde sabun yapmam mümkün. Hem doğal hem de ucuz bu yöntem oldukça basit. İsterseniz sıcak isterseniz soğuk iki yöntem ile sabun yapabilirsiniz. Sıcak yöntem ile kaynatma kabına zeytinyağı, gül yağı gibi istediğiniz bir yağı ve alkali olarak kullanılacak olan sodyum hidroksit ya da potasyum hidroksiti eklemeniz gerekmektedir.

Bu malzemeler ısınıp kaynamaya başlayınca sabun haline gelecektir. Bu sabunu kalıplara koyarak istediğiniz şekillerde sabunlar elde edebileceksiniz.

EVDE DOĞAL VE UCUZ SABUN YAPIMI

Evde doğal ve ucuz sabun yapımı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yukarıda bahsedilen sıcak sabun yapımında sabunlaşan ürünü kurutmak gerekmektedir. Kurutma aşamasında aslen zararlı olan alkalinin sabundan çıkması beklenecektir. Kurutmanın hemen öncesinde istediğiniz koku ya da renk verici maddeyi de ilave etmelisiniz.

Daha sonra ürünü kalıplara koyun. Kalıplarda kısa sürede donmaya başlayacaktır. Sabunlarınız hazır olduğunda rahatça kullanabileceksiniz. Sabun yapımında soğuk yöntemi seçerseniz o halde biraz daha uzun sürecek bir formül verilmiştir.

Buna göre kaba konulan yağ ve alkali yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırılmalıdır. İstenen koku ya da renk verici maddede bu aşamada eklenmelidir. Daha sonra kalıplara döküp iki gün kadar bekleyin. Kalıplardaki sabunlar iki günün sonunda çıkarılıp kesilir. Ardından 1 hafta kadar sabunların dinlendirilmesi gerekir.

Elde etmiş olduğunuz kalıp sabunları rahatlıkla lavabolarda ve banyoda kullanabileceksiniz. Bunun yanında dekorasyon amaçlı sabunlar da yapabilirsiniz. Renkli ya da farkla şekillerde sabunlar yapmak için kalıplara koyma sırasında istediğiniz şekli almasını istediğiniz kalıpları kullanmanız önerilmektedir.