Evde Organik Çamaşır Suyu Nasıl Yapılır?

Market ürünlerindeki katkı maddeleri ve kimyasal içerikler giderek daha tehlikeli bir hal alıyor. Zamanla görülen zarar nedeniyle doğal üretim malzemeler revaçta.
Evde Organik Çamaşır Suyu Nasıl Yapılır?

Doğal Çamaşır Suyu İçin Gereken Malzemeler

Evde organik çamaşır suyu  yapmak için bazı malzemeleri temin etmeniz gerekiyor. Bu elde edilecek ürünü normalde çamaşır suyunu kullandığınız her alanda uygulayabilir ve  aşırı kimyasala maruz kalmadan hijyen sağlayabilirsiniz. Malzemeleri sıralamak gerekirse, ilk önce oksijenli su temin etmeniz gerekiyor. Bir fincan kadar yeterli olacaktır. Eczanelerde bunu bulabilirsiniz. Yarım bardak sirke,  yarım bardak su, bir adet püskürtme bölümü olan spreyli şişe, bir kaşık limon suyu, cam ölçme fincanı temel malzemelerdir. İsteyen kişiler güzel koku olması için esansiyel yağ da temin edebilir.

 Organik Çamaşır Suyu Yapılışı

Organik çamaşır suyu yapılışı bölümüne gelince işlemler son derece basittir. Bu karışımı koyu renkte bir saklama kabında hazırlamanız önemli bir detaydır.   Bunun nedeni dışarıdan ışık almaması gerekmesidir. Yani ışık geçirgenliği sıfır bir kap olması gerekir. Ayrıca açık tondaki şişelerin üzerine bir kılıf eklemesi olmalıdır. Karışımı hazırlarken sırasıyla ekleme yapmak gerekir. Cam ölçme fincanı, miktarları tam koymanız için pratik fayda sağlar. Hazırlanan karışım bir süre beklenmesi sonrasında deneme amaçlı bir yerde kullanılabilir. Temizlik anında hissedilecektir. Eğer bahar kokusu gibi ferahlık katılmasını isterseniz damlayı daen son eklemeniz gerekir.

Organik Çamaşır Suyu Ömrü Ne Kadar?

Organik çamaşır suyunun ömrü hazırlanışından sonraki 1 aydır.  Bu kadar kısa sürede kullanılmasının nedeni, doğal malzemelerden üretilmiş olmasıdır. Tıpkı market sütü ve organik süt farkı gibi hazırlanan çamaşır suyunda da katkı maddesi, raf ömrü gibi etkenler devreye girmektedir.  Doğal hazırlanan çamaşır suyu, akciğerlerinize zarar vermez.