Evde iki malzeme ile doğal deodorant yapımı! Ter kokusundan eser kalmayacak

Ter kokusuna en az 4 gün veda ettirecek doğal deodorant tarifi geldi. Kimyasal kullanmadan doğal malzemelerle yapın terlere elveda deyin.
Evde iki malzeme ile doğal deodorant yapımı! Ter kokusundan eser kalmayacak

Evde iki malzeme ile doğal deodorant yapımı! Ter kokusundan eser kalmayacak - Havaların ısınması ile beraber pek çok kişide ter kokusu sorunu yaşanırken ter kokusuna doğal çözüm geldi.

Enflasyon ve dolar kurunda yaşanan rekor yükseliş kozmetik ürünlerine de rekor zamlar gelmesine neden olurken fiyatı en çok zamlanan ürünler parfümler ve deodorantlar olarak öne çıkmıştı. Bazı ünlü markaların parfümleri asgari ücreti bile geride bırakırken deodarantlarda bile ünlü markaların satış fiyatları 500 TL bandını aşmıştı.

100 TL VERMENİZE GEREK YOK! EVDE 2 MALZEME İLE KENDİNİZ YAPIN

Evde kendi deodorantınızı yapmak için sahip olmanız gereken iki malzeme İngiliz karbonatı ve hindistan cevizi. Sosyal medyada hızla yayılan tarifi deneyen herkes terlemeyi engellemediğini ancak ter kokusunu tamamen yok ettiğini belirtirken bazı kişiler ise pişik sorunu yaşadıklarını belirtti.

Bu nedenle kullanmaya başlamadan önce mutlaka deneyin ve pişik sorunu olursa hemen kullanmayı bırakın. Denemek isteyenler için ise tarif şu şekilde...

Küçük bir kavanozun içerisine 3 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı ekleyin. Elinizde İngiliz karbonatı yoksa normal karbonatta kullanabilirsiniz.

Karbonatın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar hindistan cevizi yağı ekleyin ve krem haline gelene kadar karıştırın. İsterseniz içerisine güzel kokması için lavanta yağı gibi kokulu yağ ve esanslardan ekleyebilirsiniz.