Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi

Hazır ürünlerin gizli tehlikeleri, insanları doğal üretim malzemelere yönlendiriyor.
 Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi

Bunlara diş macunu da eklenmekte ve evde kendiniz malzemeleri temin ederek hazırlayabiliyorsunuz.

Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi

Ev yapımı diş macunu  için öncelikle malzemeler temin edilmelidir. Hemen herkes bu malzemelere ulaşabilir:

  • Bir çay kaşığı kadar beyaz toz karbonat
  • Bir damla limon yağı, isteyen nane yağı da kullanabilir
  • 2 damla, kıvamma göre 3 damla su

Doğal Diş Macunu Yapılışı

Doğal diş macunu yapılışı  son derece basittir. Temiz bir kase içerisine belirtilen malzemeleri koyup karıştırmanız gerekir. macun kıvamı tutturulunca bırakılabilir. Daha sonra dişlerinizi bu karışımla fırçalayabilirsiniz. İsteğe göre günlük kullanacağınız miktar kadar hazırlayıp kapalı bir kapta bekletebilirsiniz. Her gün bir iki dakikada bu macunu hazırlayarak doğal karışım elde etmiş ve sağlığınızı uzun vadede korumuş olursunuz. isteyen kişiler bu macun sonrasında sirkeli su ile ağız içini gargara da yapabilir. Bu şekilde bakterilerin tam giderilmesi sağlanır. Ancak fazl adiş macunu hazırlandığında dışarıdan kesinlikle hava almamalıdır. Buna özel kapalı küçük kaplar temin edebilirsiniz.

Beyaz Killi Tarif

Diş macunu tarifleri birden fazla olarak düşünülebilir. Beyaz killi tarif de dikkat çeken seçeneklerden biridir. Adaçayı yağı, bir kaşık karbonat, adaçayı, 2 kaşık da beyaz kili karıştırarak  macun elde edilebilir. Alternatif bir başka macun da muz kabuğundan yapılmaktadır. Kurutulan 3 yemek kaşığı muz kabuğu 3 kaşık himalaya tuzu ve yarım bardak da zeytinyağı ile karıştırılır ve uygulanır.

Eklenebilecek Bitkisel Yağlar

 Ev yapımı diş macunu tarif için bitkisel yağlar eklemek   mümkündür. Bitkisel özlerden oluşan yağlar kullanılabilir.  Badem özü, hindistan cevizi yağı, portakal, vanilya gibi kullanımı mümkündür. Karışıma jel kıvamı vermek isteyenlerin hindistancevizi yağı eklemesi önerilir. Eğer klasik diş macunu tadına en yakın bir sonuç isteniyorsa nane yağı kullanılmalıdır.