En İyi Wi – Fi Ayarı Nasıl Yapılır?

Hızlı ve güvenilir internet için en iyi wi – fi ayarı nasıl yapılır sorusunu sorabilirsiniz. Aşağıda verilen bilgilere göre işlem yapmalısınız.
En İyi Wi – Fi Ayarı Nasıl Yapılır?

En İyi Wi – Fi Ayarı

En iyi wi – fi ayarı nasıl yapılır sorusuna verilen yanıta göre direkt olarak işlem yapabilirsiniz. Adımları tamamlayarak, en iyi ayarı yapıp sorunsuz ve yüksek hızda internet kullanımını sağlayabilirsiniz. Avantajlı şekilde kullanımı sağlamak açısından direkt olarak wi – fi ayarlarını güncellemeniz önerilir.

Modemin altında yer alan IP bölümünde tarayıcınıza yazın. IP bölümünün eksiksiz ve doğru şekilde yazılması önemlidir. Bu sebeple mutlaka modemin altında yazan bilgilerden yola çıkarak IP kısmının yazılmasını sağlayın. Tarayıcıda bilgiyi verdikten sonra ENTER tuşuna basabilirsiniz.

İkinci adımınız ise SSID yani wi – fi adı belirlemek olacak. Dilediğiniz bir ismi yazarak direkt olarak adınızın belirlenmesini sağlayabilirsiniz.

Kullandığınız modeme göre işlem yapmanız gerekebilir. Baktığınızda 802.11 ac modem kullanılıyorsa tüm protokollerin bulunduğu seçeneği işaretleyebilirsiniz. En iyi wi – fi ayarı hangisi sorusuna verilen yanıta göre siz de direkt olarak modeminizin wi – fi ayarını tamamlamış olacaksınız. Kablosuz cihazlar için kurmanız gereken model ise N only modu, farklı bir model ise b/g/n modunu seçebilirsiniz.

Kanal bankt genişliği bölümünde yer alan modemm için de seçmeniz gereken 5 gHZ olacak. 20/40 MHz için ise 2.5Ghz sadece 20 MHz’nin seçilmesi yeterli olur.

Kanal seçimi ise son adımınız olacak. En iyi kablosuz ağ ayarları için bu aşamada da verilen bilgilere göre hareket etmeniz önerilir. Buradan wi – Fi Analyzer indirip tarama yapmanız istenir. Eğer boş ise 8, 11 ya da 13.kanalı seçmeniz yeterli olur. Bilgilere göre hareket etmeniz doğrudur.