En İyi Üniversite Tercihi Nasıl Yapılır?

Merak ettikleriniz arasında en iyi üniversite tercihi nasıl yapılır sorusunu sorabilir.
En İyi Üniversite Tercihi Nasıl Yapılır?

Aşağıda nasıl yapılacağı konusunda detaylar verilmiştir.

İlk Tercihim Ne Olmalı?

En iyi üniversite tercihi nasıl yapılır sorusunu cevaplandırmaya, ilk tercihinizin ne olması gerektiğini söyleyerek başlayacağız. Yapmanız gereken, sizden yüksek olan bölümleri ve üniversiteleri ilk tercihlerinize yerleştirmektir. En çok istediğiniz bölüm ve üniversiteyi ilk sıraya yazmalısınız. En çok istediklerinizden başlamanız önemlidir. Eğer onlar olmazsa, alt tercihlere bakılmasının doğru olduğunu düşünerek hareket etmelisiniz. Sevdiğiniz bölümler ve üniversitelerin ilk tercihlerinizde olması durumunda, kazanma ihtimalinizi değerlendirmiş olacaksınız.

Tercih Sıralaması Yaparken Dikkat Edecekleriniz

En çok istediğiniz bölümü ilk sıralara yazdıktan sonra, diğer bölüm ve üniversitelerin yazılmasını sağlayacaksınız. Üniversite tercih sıralaması için son hakkınıza kadar kullanma şansınız vardır. Bunun için en çok istediğiniz üniversite ve bölümden başlayarak, aşağılara doğru gidebilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken;

En alt kısımlara olsa dahi okumak istemediğiniz bir bölümü yazmamanız gerektiğidir. Aksi halde, en son tercihinizi kazanma durumunuzun da söz konusu olduğunu unutmayın. Eğer o bölüm çıkarsa, sonrasında kayıt yapmama şansınız olacaktır. Ancak yeniden tercih yapma gibi bir durum söz konusu değildir.

Fakat eğer kazandığınız bir bölüm olmazsa, yedek tercihler adı altında ek kontenjan üzerinden bölüme giriş yapma hakkınız olacaktır. Bunun için istemediğiniz bir bölüme yerleşmekten ziyade, yerleşememiş olmak çok daha avantajlı olacaktır. Bunu bilerek, sizin için en uygun olan bölümleri yazabilirsiniz. Üniversite tercihi yağarken dikkat edilmesi gerekenler adı altında verilmiş olan hususlara bakarak, tercihinizi yapabilirsiniz. Pişman olmayacağınız şekilde tercihinizi yapmaya dikkat etmeniz gerek. Sonrasında yerleştirmenin ardından kayıt işlemlerinin başlatılması, kaydınızı yaptırmanız söz konusu olacak.