Emekli olan tesisat ustası meslek sırrını açıkladı! Tıkanan lavaboyu açmak için sadece bunu yapmak yeterli

Tıkanan lavabolar için kesin çözümü işinin uzmanı tesisat ustası açıkladı.
Emekli olan tesisat ustası meslek sırrını açıkladı! Tıkanan lavaboyu açmak için sadece bunu yapmak yeterli

Emekli olan tesisat ustası meslek sırrını açıkladı! Tıkanan lavaboyu açmak için sadece bunu yapmak yeterli - Artan şehir yükü ve eskiyen kanalizasyon sistemleri ne yazık ki artık lavaboların çok daha kısa sürede tıkanmasına ve kötü koku yapmasına neden oluyor.

Evlerde tıkanan lavabolar büyük sorun haline gelmeye başlarken yükselen fiyatlar nedeni ile eve usta çağırmakta artık cepleri yakıyor. Peki, evde tıkanan lavabo nasıl açılır, en pratik lavabo açma yöntemi nedir, tıkanmış mutfak lavabosu nasıl açılır?

TIKANMIŞ MUTFAK LAVABOSU NASIL AÇILIR, EN ETKİLİ LAVABO AÇMA YÖNTEMİ NEDİR?

Öncelikle tıkanan lavaboyu açmak için su seviyesi çok dolusu ile lavabodaki suyu boşaltmanız zorunludur. Bunun için bir kap yardımı ile lavabonun üzerinden suyu bir kova ya da leğene boşaltabilir ya da lavabonun giderinin altına bir kova koyup dikkatli bir şekilde gider borusunu bu kaba alıp suyu boşaltabilirsiniz.

Suyun boşaltılmasının ardından tıkanan lavaboyu açmak için karbonat kullanabilirsiniz. Tekrar gider borusunu lavaboya takın. Yarım bardak karbonatı lavabonun deliğine dökün. Üzerine bir bardak sirke ekleyin. Sonra kaynamış en ez 2 litre suyu bu karışımın üzerine dökün. Lavabo açılmazsa bir daha deneyin.

İkinci denemenizden önce sirke ve karbonatı en az 15 dakika boyunca bekletin ve etkileşime geçtikten sonra sıcak suyu dökün. Kaynar su miktarını ikinci denemenizde daha da arttırın. Bu şekilde lavabo gideriniz açılacaktır.