Elektrikli süpürgeniz iyi çekmiyorsa bunu yapın! Tertemiz süpürecek

Elektrik süpürgesi artık eskisi gibi verimli çalışmıyor ve temizlemiyorsa bunları yapın. Eskisinden daha iyi temizleyecek.
Elektrikli süpürgeniz iyi çekmiyorsa bunu yapın! Tertemiz süpürecek

Elektrik süpürgesi artık iyi çekmiyorsa bu yöntemi deneyin eskisinden daha iyi süpürecek. Elektrik süpürgesi uzun süre kullanıldığında içi toz ve pis ile dolacaktır. Eğer torbası iyi temizlenmezse artık süpürme verimliliği azalacak. Bu nedenle düzenli olarak süpürgenin temizlenmesi gerekmektedir.

Elektrik süpürgesi bir evde en sık kullanılan ev gereçlerinden biridir. Bu sebeple düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Yoksa verimli bir şekilde süpürmeyecektir. Hem enerji harcayacak hem de pisi ve tozu istenildiği gibi çekmeyecektir. Süpürgenin performansı düşecektir.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ İYİ ÇEKMİYORSA BUNU YAPIN!

Elektrik süpürgesi hava filtreleri sayesinde toz ve kirleri süpürür. Hava filtreleri ise zamanla tozlanır. Bu yüzden düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Temizlenmezse filtre tıkanır ve süpürgenin performansı düşer.

Bu yüzden süpürgenin düzenli olarak bu adımlar uygulanarak temizlenmesi gerekmektedir. İlk olarak toz haznesinin iyice boşaltılması gerekmektedir. Elektrik süpürgesi kullanımı esnasında toz haznesi zamanla doluyor. Bu sebeple toz haznesinin düzenli olarak boşaltmak gerekiyor. Toz haznesi plastik ise ılık su ile sabunla yıkayıp iyice kuruttuktan sonra yerine takılmalı ve süpürge daha sonra kullanılmalıdır.

Daha sonra ise hortumu temizlemelisiniz. Süpürgenin hortumunda zamanla toz ve kir birikecektir. Bu sebeple hortumu çıkarıp içindeki tozları almak gerekiyor. Bir fırça ya da bez yardımıyla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Elektrik süpüresinde bulunan fırçaları temizleyin. Fırçaları çıkarıp dişlerinin arasındaki tozları ve pisleri alın. Daha sonra güzelce yıkayıp iyice kuruttuktan sonra tekrar yerine takın.

İşte bu şekilde makineniniz bakımını gerçekleştirebilir ve daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.