Elektrikli süpürge çekmiyor diyenlere ustası sırrını verdi bunu yapın her yeri vakumlayacak

Fiyatları son dönemde bir hayli yükselen elektrikli süpürgesi olan kişilere çekim gücünü arttıracak tüyo açıklandı. Elektrik süpürgesi daha iyi çeksin diyenler hemen bunu yapsın!
Elektrikli süpürge çekmiyor diyenlere ustası sırrını verdi bunu yapın her yeri vakumlayacak

Çıkan yeni markalar ve geliştirilen modeller ile elektrik süpürgesi fiyatları inanılmaz seviyelere ulaşırken evindeki süpürgesinin çekim gücü düşenlere ustası merak edilen tüyoyu verdi. Elektrikli süpürge çalışıyor ama çekmiyor diyenlere yapmaları gerekenler sıralandı.

Bu taktikler sayesinde elektrikli süpürgeniz ilk günkü çekim gücüne kavuşurken tuttuğu yere adeta yapışacak. Evlerinizde daha derinlemesine temizlik yapmanızı sağlayacak olan elektrik süpürgenizi yenilemeden gücünü arttıracak o tüyolar...

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ NEDEN ÇEKMEZ, EMİŞ / ÇEKİM GÜCÜ NASIL ARTTIRILIR?

Elektrik süpürgesinin iyi çekmemesinin en önemli nedeni aslında son derece basit bir sorundan kaynaklanıyor. Çoğu kişi dikkat etmiyor ancak toz torbasının ya da haznesinin dolması sonrasında elektrikli süpürgenin çekim gücü düşer. Toz hanesi ne kadar fazla dolarsa çekim gücü o kadar azalır. Bu nedenle sık sık boşaltılması ya da değiştirilmesi gerekir.

elektrik-supurgesi.jpg

Bir diğer basit nedense ağız kısmına ya da borusuna kaçan yabancı cisimlerdir. Burada biriken saç kıl gibi maddeler çekim gücünü düşürür. Tüm bunları kontrol ettikten sonra yapmanız gereken filtre temizliğidir. Elektrik süpürgesi filtreleri düzenli olarak temizlenmeli ve değiştirilmelidir. Bunun yanı sıra eski elektrik süpürgesi markalarının çekim güçleri yeni makinelere göre daha düşük olduğu için bunlardan yüksek performans beklenmemelidir. Ancak bunlara dikkat ettiğiniz takdirde elektrik süpürgesi çekim gücü büyük oranda artış gösterecektir. En önemli 3 kriter toz torbası ya da haznesi, boru ve ağız kısmı tıkanıklığı ve filtre temizliğidir.