Elektrik süpürgesi eskisi gibi çekmiyorsa bunu yapın! Çekim gücü tam 2 kat artacak

Elektrik süpürgesinin eskisinden daha iyi çekmesi için yapılması gerekenler haberimizde derledik.
Elektrik süpürgesi eskisi gibi çekmiyorsa bunu yapın! Çekim gücü tam 2 kat artacak

Elektrik süpürgeniz eskisi gibi çekmiyorsa çekim gücü gittiçe azalıyorsa bu yöntem hayatınızı kurtacak. Bu yöntemi uyguladığınız elektrik süpürgesinin çekim gücü tam 2 kat artacak. İşte o yöntem haberimizde yer alıyor. 

Elektrikli ev gereçleri hayat kurtarıyor. En çok kullandığımız ev gereçleri arasında elektrikli süpürge yer almaktadır. Bu sebeplede çok çabuk eskiyebilir. Eski gücü kalmayan elektrik süpürgelerini bu yöntem ile eskisinden daha yeni hale getirebilirsiniz. İşte tüm detayları sizler için haberimizde derledik. 

ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİN GÜCÜNÜ BU YÖNTEM İLE 2 KAT ARTIRIN

Elektirkli süpürge evde en çok kullanılan elektrikli aletler içerisinde yer almaktadır. Süpürgenin uzun süre kullanımı ile içerisinde biriket toz ve kir sebebiyle eskisi gibi çekmemeye başlar. Bu sebeple temizleke yöntemi sırasında yapacağınız bu tüyo ile hayatınız değişecek. Öncelikle detaylı bir temizleme yapabilmek için fanlarında yer alan süngerleri çıkarmanız gerekmektedir. Bu süngerleri çıkardıktan sonra fanların olduğu o kısmı iyice silin. Hiç bir toz zerresi bırakmadan iyice silmeniz gerekmektedir.

Diğer bir aşamada ise süngeri yıkamanız gerekmektedir. Süngeri iyice yıkıdıktan sonra ise kesinlikle süngeri iyice kurutmanız gerekmektedir. İyice kuruduğundan emin olmadan makineye sakın takmayın. Güneşte bir gün beklemesini sağlayın. Ardından süngeri yeniden fan kısmına aynı şekilde takın. 

Bu aşamanın ardından ise süpürgenin baş kısmını diş fırçası ile yıkayın. Baş kısmında bazen kirler toplanmaktadır. Bu da makinenin gücünü azatlır. Çekme hızı düştüğü zaman vakum yükünü da zayıflamaktadır. Elektrikli süpürgenin çok çabuk ısınmasına sebep olur. Bu büyük bir sorundur. Mutlaka dikkat edilmesi gereken püf noktaları arasında yer almaktadır.