Elektrik faturasından yüzde 30 tasarruf edin! Buzdolabını böyle kullananlar dikkat faturayı katlıyor

Elektrik faturasından tasarruf etmek için yapmanız gerekenler çok basit. Bunu yaparak yüzde 30 tasarruf sağlayabilirsiniz.
Elektrik faturasından yüzde 30 tasarruf edin! Buzdolabını böyle kullananlar dikkat faturayı katlıyor

Buzdolabı her evin olmazsa olmazı beyaz eşyalar arasında yer almaktadır. Buzdolabı kullanımı ile tasarruf sağlamak mümkün. Buzdolabı kullanımında yapılan bazı hatalar faturayı ikiye katlıyor. Bu sebeple oldukça önemli olan bu uyarıları dikkate alarak elektrik faturasından yüzde 30 tasarruf sağlayabilirsiniz.

Buzdolabı kullanımında bazı hatalar elektrik faturasının oldukça kabarık gelmesine sebep olmaktadır. Daha düşük elektrik faturası için ise tasarruf sağlamak için yapılması gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Buzdolabı yaz kış ve gece gündüz demeden sürekli olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple çok fazla enerji tüketmektedir.

BUZDOLABINI BÖYLE KULLANIN! ELEKTRİKTEN TASARRUF EDİN

Buzdolabını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler uzmanlar tarafından açıklandı. Cihazın iç iklimlendirmesini korumak için ve buzdolabının içini soğutmak için contalarını iyice kontrol edin. Contaların sıkıca kapanması ve soğuk havanın içerde kalması gerekmektedir.

Elektrik tasarrufu yapmak isteyenler enerjinin daha az kullanılması için bazı ipuçlarını uygulamalılar. Buzdolabının kapısını kapatırken araya alüminyum folyo sıkıştırın. Daha sonra folyoyu çok kolay bir şekilde çekerseniz contaları temizlemek ya da değiştirmek gerekebilir. Kapının arasında sıkışıyorsa o halde contalar gayet sağlam demektir.

Ayrıca buzdolabını doğru yerde konumlandırmak da oldukça önemlidir. Çünkü buz dolabının ısı yayan cihazların yanında durması halinde enerji kullanımı artacaktır. Eğer buzdolabınız fırının yanında ise kesinlikte konumunu değiştirmek gerekmektedir. Elektrik tüketimini azaltmak için buzdolabını güneşten uzak serin bir yerde konumlandırın. Enerji verimliliği sağlamak için dondurucu bölümünün üstte olması da önemli bir seçimdir.

Buzluğu üstte olan dolaplarda altta olanlara göre yüzde 10/25 daha az enerji tüketimi olmaktadır. Buzdolabının derecesi düşükse cihaz bu sıcaklığı korumak için ekstra bir enerji harcamaktadır. Buzdolabının 7 santigrat derecede sabitlenmesi ve bu şekilde çalışması uzmanlar tarafından önerilmektedir.