Ele bulaşan biber acısı nasıl geçer? Bu yöntemleri bir yere not edin!

Eldeki biber acısının nasıl geçebileceğine dair ayrıntılar araştırılıyor. Biber acısı ele bulaşmışsa hangi yöntemlerle geçebilir?
Ele bulaşan biber acısı nasıl geçer? Bu yöntemleri bir yere not edin!

Mutfakta en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de eldeki biber acısıdır. Yemek yapmak için acı biber kullananlar bu biberleri doğrarken ellerinde keskin bir aroma bulaşıyor. Ellerini ağzına veya gözlerine dokunduranlar ise felaket derecede bir acıyla karşılaşabiliyorlar. Bu acı etkisinin nasıl önlenebileceği merak konusu oluyor. Akla ilk gelen yöntem olan su ile elleri yıkamak biberin bıraktığı acı tadı ellerden götürmüyor.

DOMATES YÖNTEMİ!

Eldeki biber acısını geçiren bir doğal yöntem olan domates yöntemi etkili bir çözümdür. Ellerine acı biber bulaşanlar bir adet domatesi doğrayıp o domatesin suyunu ellerine sürerlerse biber acısı geçecektir. Domates içerisindeki likopen bu etkiyi vermektedir.

YOĞURT KULLANIN!

Ellerine biber acısı bulaşanlar bundan yoğurt yardımı ile kurtulabilirler. Yanık tedavisinin en etkili yöntemi olan yoğurt eldeki biber acısını da geçirmektedir. Yoğurt içerisindeki probiyotikler acının geçmesini sağlayacaklardır. Ellere önce biraz yoğurt sürülür ve 5 dakika beklendikten sonra yıkanır. Bu şekilde biber acısı geçecektir.

LİMON ÖNERİSİ

Biber acısını ellerden uzaklaştırmak için limondan da faydalanılabilinir. Limonun asitli yapısı eldeki biber acısını temizler. Önce bir limon ikiye bölünür ve bu limonlarla eller ovulur. Çok fazla bekletmeden ellerin yıkanması yoluyla biber acısı yok olur.

KAHVE TELVESİ ACIYI YOK EDİYOR

Ellerine biber acısı bulaşanlar kahve telvesi ile ellerini ovarlarsa biber acısı geçecektir. Ancak bu telvenin sıcak olmaması gerekir. Sıcak olması durumunda hem eller yanacaktır hem de acı biber etkisi ellerden temizlenemeyecektir.

METAL KAŞIK YÖNTEMİ

Metal kaşık yöntemi ile de biber acısı ellerden temizlenebilir. Bunun için yapılması gereken ise metal bir aşığı ele alıp yıkamaktır. Yıkama sırasında metal kaşık ellerin her yerine temas etmelidir. 2-3 dakika içince önce biber yanması hafifleyecek ve yarım saat içerisinde de tamamen sona erecektir.