Ehliyete Yazılan Cezalar Nasıl Öğrenilir?

Her sürücüye trafikte yaptıkları hatalar için bir yaptırım olarak trafik cezaları uygulanmakta, ehliyet puanlarında düşmeler olmaktadır.
Ehliyete Yazılan Cezalar Nasıl Öğrenilir?

Sürücü Ceza Puanı Öğrenme

Trafikte olumsuz engel teşvik edecek bütün olay ve durumlara yaptırım olarak ceza uygulanmaktadır. Bu yaptırım ehliyet puanının düşmesi şeklinde belirlenmektedir. Trafik suçunun işlendiği tarihten itibaren toplamda 100 dolduran sürücülerin ehliyetine el konularak 2 ay süre içinde eğitime tabii tutulurlar. Eğer ki sürücüler aynı yıl içerisinde iki kere 100 puana çıkmış olursa sürücünün ehliyetine 4 aylığına el konulmaktadır. Herhangi bir psikiyatri uzmanına görünmeye tabii tutulmaktadır bu sürücüler. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için sürücüler ehliyet sorgulama işlemini yapabilirler. Ki 100e ulaşmadan diğer önlemleri de alabilsinler. Böylece kaç ceza puanına sahip olduklarını ve 100 puan barajını doldurmalarına ne kadar kaldığını öğrenirler.

Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama

Ehliyet ceza puanını öğrenmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-devlet şifresine sahip olduğunuz sürece her şeye daha kısa ve kolay yollardan ulaşabilme olanağına sahip olabilmektesinizdir. Ehliyet ceza sorgulama adresine girmeniz gerekmektedir. Adrese girdikten sonra orada gösterilen adımlar sırası ile ve dikkatli bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Öncelikle T.C. numaranızı girmeniz daha sonra da şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Ardından ehliyet ceza puan sorgulama adresine tıklayarak gerekli diğer bilgileri plakanız, araba modeliniz gibi şeyleri doldurmanız gerekmektedir. Bunun sonucunda kaç puana sahip olduğunuzu öğrenebilmektesinizdir. Alkollü araç kullanıyorsanız, hız sınırlarını aşıyorsanız, dönüş kurallarını ihlal ediyorsanız, geçme kurallarını ihlal ediyorsanız, emniyet kemerinizi takmadan araç kullanıyorsanız, telefon ve benzeri araçları araç kullanırken kullanıyorsanız mutlaka internet adresine girip puanınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Çünkü bir tanesi bile olsa puanınıza etki etmektedir.