E-Devlet Üzerinden Sabıka Kaydı Nasıl Alınır

E- devlet şifresi ile e-devlet üzerinden sabıka kaydı alma uygulaması tüm vatandaşlar için kolaylık sunmaktadır.
E-Devlet Üzerinden Sabıka Kaydı Nasıl Alınır

E-devlet üzerinden sabıka kaydı alma, şifreniz ile giriş yaparak kısa sürede temin edilebilmesi, hem tüm vatandaşların oldukça büyük zaman kazanmasına, hem de adliyeler içerisinde meydana gelen yoğun kalabalığında önüne geçmiştir.

Sabıka Kaydı Nedir?

Sabıka kaydı, kişilerin adli ve hukuki durumları hakkında, herhangi bir ceza alıp almadıklarını, haklarında bir cezai işlem, tutuklama kararı olup olmadığı gibi kesin ve net bilgilere ulaşabileceğiniz resmi bir evraktır. İşe personel alımı yapacak firmalar, sektör ve pozisyondan bağımsız olarak, adli geçmişleri hakkında bilgi sahibi almak, bu çerçevede değerlendirmek istemektedir. Bunun için Adli Sicil Kaydı bu ve benzeri durumlarda mutlaka ihtiyaç duyulan belgeler arasında en üstlerde yer almaktadır.

Gelişen Teknoloji İle Yaşamın Kolaylaşması

Adli sicil kaydı yakın bir geçmişe kadar sadece Adliyelerden temin edilebilmekte idi. Bu durum hem adli sicil belgesine ihtiyaç duyan vatandaşların zaman kaybetmesine, oldukça uzun kuyruklarda beklemesine neden oluyordu. Hem vatandaşların bireysel başvurular ile adli sicil kaydı alabilecekleri alanlar genişletilmiş, hem de en önemlisi e-devlet üzerinden adli sicil kaydının oldukça kolay temin edilebilecek olması herkesin iş yükü ve zaman bakımından rahatlamasını sağlamıştır.

E-devlet kullanımının yaygınlaşması birçok alanda hayatımızın kolaylaşmasını sağlamıştır. Adli Sicil Kaydını e-devlet üzerinden, şifrenizi girerek ilgili menü üzerinden kolayca alınabiliyor olması sayesinde vakit ve nakit kazanma şansına sahip oldu.

Öncelikle e-devlet şifresini temin etmiş ve almış olmanız gerekmektedir. E-devlet şifrenizi biliyorsanız, öncelikle www.turkiye.gov.tr sitesinden şifrenize giriş yapmalısınız. Sisteme e-devlet şifreniz ve kişisel bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra, e-Hizmetler bölümünden “adli sicil kaydı sorgula” bölümüne tıklamalısınız. Açılan pencerenin en altında yer alan kısımda yer alan “Yukarıdaki Bilgilendirme Yazısını Okudum” bölümünü tıklayarak, devam butonuna tıklamalısınız. Sonraki aşamada açılan ekranda nüfus bilgileriniz görülecektir, bu ekranı gördükten sonra Belgenin nereye verileceği veya ne için kullanılacağına dair sorulan sorulara dair yanıtları doldurup, “sorgula” butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Eğer adli sicil kaydınız yoksa, ekranda “Yukarıda Kimlik Bilgileri Bulunan Şahsın Adli Sicil Kaydı Yoktur” ibaresiyle karşılaşırsınız ya da eğer adli kaydınız var ise bu duruma dair detayların görüldüğü ekran açılacaktır. Bu dosyayı indir seçeneğine basarak, işleminizi sonlandırabilirsiniz.