e-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Son günlerde dünyada yaşanan virüs salgının ülkemize gelmesi ile birlikte pek çok ilimize giriş çıkışlar yasaklandığı ve şehirlerarası geçişler için özel seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Bu neden ile çok sayıda kişi izin belgesinin nasıl alınacağı gibi pek çok soruya cevap aramaktadır. En çok sorulan soru e- Devlet’ten izin belgesi nasıl alınır?
e-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Özel Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?
Bütün dünyayı saran Korona virüs salgını sonrasında meydana gelen hastalık ve fazla ölümlerin önüne geçmek için pek çok önlemler alınmaktadır. Hastalığın daha fazla yayılamaması için ülkemizde şehirlerarası geçişlere yasak getirildi. Ancak özel seyahat izin belgesi alınarak belirlenen şehirlere geçiş sağlanabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre; “Korona virüs önlemleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın kaymakamlığa giderek izin belgesi almasına gerek kalmadı.

 

Artık e- Devlet seyahat izin belgesi başvuruları yapılarak izin almak mümkün olacaktır” ifadelerinde bulunuldu. Özel seyahat izin belgesi almak için ilk olarak e- Devlet ekranından giriş yapılmalıdır. İçişleri Bakanlığı kısmında bulunan e başvuru bölümüne giriliyor ve seçenekler arasında seyahat izin işlemleri seçilmelidir. Burada bulunan form eksiksiz olarak doldurularak işlem yapılmalıdır.

 

Seyahat İzin Belgesini Kimler Alabilecek?
Şehirlerarası özel seyahat belgesi herkes alamadığı gibi bunun için gerekli plan bir takım unsurlar gerekmektedir. İzin belgesi alabilecek kişiler, tedavi olduğu hastaneden taburcu olmuş ve evlerine gitmek isteyenler doktor raporu ile izin belgesi başvurusu yapabilecekler. Kendisi ya da eşinin birinci dereceden vefat eden yakınının cenazesine katılmak zorunda olan kişiler başvuru yapabilecekler. En fazla 4 kişi olmak üzere ölüm nedeni COVİD 19 olanların dışında cenaze nakil işlemlerine refakat edecekler izin için başvuru yapabilecekler.

 

Ceza infaz kurumlarından tahliye edilen kişiler ve yurt dışından geldikten sonra karantina sürelerini doldurmak için yurtlara yerleştirilen kişiler günlerini doldurduktan sonra evlerine gitmeleri için izin belgesi verilecek. Ayrıca kaymakamlık tarafından düzenlenen Seyahat İzin Kurulları tarafından da seyahat izin belgesi almaları mümkün olmaktadır. Özel seyahat izin belgesi olmayan kişiler şehir dışına çıkamayacaklar.