E-devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-devlet, internet üzerinden pek çok işlemin gerçekleşebileceği bir sistemdir. E-devlet şifresi nasıl alınır sorusuna verilen yanıta göre şifre alabilirsiniz.
E-devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Sizin ilk defa mı e-devlet şifresi alacağınız önemlidir. E-devlet şifresi nasıl alınır sorusuna verilen yanıt ilk defa alacaklar için ise başvurunuzu PTT üzerinden yapmanız gerekiyor. Nasıl başvuru olacağı ve nelerin gerektiği verilmiştir.

PTT’den E-devlet Şifresi Almak

Daha önce şifre almamış olan bir kişi, direkt olarak PTT’den e devlet şifresini alabilir. Bunun için yapmanız gereken başvurudur. Herhangi bir en yakın PTT şubesine giderek, şifre almak istediğinizi bildirin. Bunun için sizden istenen küçük bir ücret olacak. Bunun dışında şifrenin alınması için yanınıza olması gereken kimliktir. Kimlik dışında, pasaport ya da ehliyet ile de başvurunuzun gerçekleşmesi mümkün. Bunu sağlayarak, direkt olarak başvurunun gerçekleşmesi sonrasında şifrenin temin edilmesini gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi ile Giriş

Size bir zarf içinde şifreniz veriliyor. E-devlet kullanıcı girişi yapmanız için ilk olarak verilen o şifre ile giriş yapacaksınız. Bunun için ilk olarak zarfı açın ve içinde yer alan şifre ile giriş yapın. Giriş işlemi için öncesinde kimlik numarasını yazacaksınız. Hemen altında yer alan şifre kutucuğuna ise zarftan çıkan şifreyi yazacaksınız. Sonrasında şifre belirlenmiş olacak. Bu şifre geçici bir şifre olduğundan değiştirmeniz önerilir. Direkt olarak ilk girişin hemen ardından şifrenin değişmesini sağlayabilirsiniz.

Şifre değiştirmek için;

Şifrenizin değiştirilmesi için yapmanız gereken özelliklerden şifre değişikliğini sağlamak. Bu durumda PTT’den almış olduğunuz geçici şifreyi ezberlemek yerine, direkt olarak sizin için hatırlanması kolay ve kurallara uygun bir şifre belirleme sağlanacaktır.

Şifreyi unutmak;

Herhangi bir durumda şifre unutulmuş da olabilir. Sizin PTT aracılığı ile almış olduğunuz şifrenin de unutulması söz konusu olabilir. Bu durumda yapılması gereken direkt olarak şifrenin değişikliğidir. Şifre değiştirmek için yapmanız gereken şifremi unuttum butonunu kullanmak olacak. Bu sayede e-devlet şifre değişikliği yapabilirsiniz. Mail adresi ya da diğer iletişim bilgileriniz üzerinden güvenli bir şekilde anında şifrenizin değişiminin sağlanması mümkün olur.