Domates konservelerine bir kaşık ekleyin! Daha uzun süre dayanacak lezzeti artacak

Lezzetli ve asla bozulmayan domates konservesi yapmak için bu ipucuna ihtiyacınız var. Aşçılar tarafından önerildi.
Domates konservelerine bir kaşık ekleyin! Daha uzun süre  dayanacak lezzeti artacak

Domates konserveleri kış hazırlıklarından biridir. Kışın doğal bir şekilde yetişmeyen ürünleri saklamanın ve yazın sağlıklı bir şekilde kullanmak için yapılan bu konservelerin daha uzun süre kullanılması ve daha lezzetli olmasını sağlayan yöntem aşçılar tarafından açıklandı. Peki domates konservesi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Püf noktaları bilindiğinde çok daha lezzetli ve uzun süre dayanabilen konserveler yapmak mümkün. Çoğu yemekte kullanılan ve kullanımı da birçok kolaylık sağlayan konserveler adeta hayat kurtarıyor. Peki doğru bir şekilde domates konservesi nasıl yapılır?

DOMASET KONSERVESİNE BİR KAŞIK EKLEYİN

Domates konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Bu yöntem ise hem kolay bozulmamasını sağlayacak hem de uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

Domates konservesi için gerekli malzemeler şunlardır;

5 kilogram domates

1 yemek kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

5-6 adet metal kapaklı cam kavanoz

Domates konservesi hazırlanırken içerisinde 1 yemek kaşığı da şeker ekleyin. Bu domatesin uzun süre tazeliğini korumasını sağlayacaktır. Ayrıca bozulmamasını sağlamaktadır.

Tuz, yağ ve şekeri de ekleyip yüksek ateşte kaynatın. Altını kısıp ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirin. Daha sonra domatesleri sıcakken kavanozlara koyun. Kavanoz kapaklarını sıcak suyun içinde bekletin. Daha sora kavanozların ağzını kapatıp ters çevirin.

İşte leziz ve uzun süre kalacak asla bozulmayacak domates konserveleriniz hazır.

Bu tarz ipuçlarından anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz.