Doğal yöntemlerle evde dezenfektan yapımı

Korona virüsten korunmak için kullanılan dezenfektanlar da kimyasal kalıntılar yer alıyor. Özellikle el temizliğinde dezenfektanların önemi daha da artmaya başladı. Mikroplardan korunmak için doğal yöntemlerle dezenfektan yapımı konusunda sizleri bilgilendiriyoruz.
Doğal yöntemlerle evde dezenfektan yapımı
Dışardan satın alınan dezenfektanların içerisinde kimyasalların bulunması insanları ciddi şekilde endişelendiriyor. Çok sık kullanılan dezenfektanların fiyatları da yakın zamanda yükseldi. İnsan sağlığına kötü etkileri bulunan kimyasalların olumsuz etkilerini azaltmak için doğal dezenfektanlardan yararlanabilirsiniz.

Dezenfektan Tarifi
• 2 çorba kaşığı kadar beyaz sirke,
• Yaklaşık iki bardak sıcak su,
• Yarım çay kaşığı lavanta yağı,
• 3 damla çay ağacı yağı
Tamamını bir kaba koyarak eriyinceye kadar karıştırarak dezenfektanınızı hazır hale getirebilirsiniz. Dilerseniz dezenfektanlarınız içerisinde karbonatta kullanabilirsiniz.
Dezenfektan Tarifi 2
• 170 ml kadar su,
• 20 damla limon yağı,
• 10 damla kekik yağı,
• 2 kaşık kadar aloe vera jel,
• 10 damla okaliptus yağı
Kapaklı bir şişe içerisine su ve aloe vera jeli ekleyin. Karışımı hazırladıktan sonra doğal yağları damlatın. Hepsi bir araya gelince kapağını kapatarak iyice çalkalayın. Çalkama sonrasında dezenfektanlarınız hazır hale geliyor.

Dezenfektan Korona Virüsten Korur Mu?
Corona virüsü çok hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Corona virüsü kolay bulaşması nedeniyle insanları daha da korkutuyor. Sağlığı tehdit eden bu virüs ölümlere neden oluyor. Corona virüsten korunmak için el temizliği son derece önemlidir. Gün içerisinde herhangi bir yere dokunduktan sonra, elleri temizlememiz gerekir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre el temizliği bakterilerin yayılmasının önüne geçiyor.

Elleri bolca su ve sabunla yıkamak oldukça önemli. Su olmadığı zamansa dezenfektan kullanarak Corona virüsten etkili bir şekilde korunabilirsiniz. Su ve sabuna erişimin mümkün olmadığı toplu taşıma araçlarında el dezenfektanı ayrı bir önem taşıyor. Corona virüsü gibi bulaşıcı salgınlardan korunmak için dezenfektanların içerisinde %80 alkol oranı bulunması gerekir. Yüksek orandaki alkol, mikropların ve bakterilerin dış katmanlarına zarar zarar veriyor.

Tüm dünyanın gündeminde koronavirüs yer alıyor. Bu virüsten korunmak sosyal mesafe ve el antiseptiği büyük önem taşıyor. Evde dezenfeksiyon yapımı corana virüsü salgını ile mücadele konusunda büyük öneme sahiptir.