Doğal Yollarla Nasırlara Elveda

Nasırlar, genellikle insanların ayaklarının alt kısmında ve yürüme, koşma ve yere basıldığında rahatsız eden sert ve et şeklindeki bezelerdir.
Doğal Yollarla Nasırlara Elveda
Çoğu insan nasırlarını cerrahi müdahale ile aldırırken, sonrasında ağrı, şişlik ve hassasiyet gibi sorunlardan şikâyet ediyor. Ayağın altında bulunan nasırlar, müdahale edilmediği takdirde ileride de bazı problemlere yer açabiliyor.

Bitkisel karışımlar her derde çare olduğu gibi, tıbbi bir müdahale olmadan da sizi nasır probleminden kurtarıyor. Özellikle her derde deva olan sirke ve soğan karışımı nasır tedavisine de çözüm sunuyor. Üstelik gerekli olan her şey, evde bulunabilecek masrafsız ve tamamen doğal malzemelerden oluşuyor. İşte size nasır problemi başta olmak üzere birçok deri problemine çözüm olacak sirke ve soğan karışımı.

 

Sirke ve Soğan
Sirkenin mucizevi faydaları neredeyse herkes tarafından biliniyor. Özellikle beyaz sirke ve soğan karışımının Antiseptik özelliği, iltihap önleyici olması ve yaraları daha çabuk iyileştirmesi, sert deriyi yumuşatması gibi özellikleri sayesinde sertleşmiş nasır tabakasını düzenli kullanımda ortadan kaldırır. Özellikle ayakaltındaki ve el üzerindeki deriler vücudun diğer derilerine göre daha sert olduğu için, nasır daha çok bu bölgelerde görülür.

 

Malzemeler:
-Yarım su bardağı beyaz sirke
-1 adet orta boy soğan
-1 pamuk topu
-1 cam kavanoz

 

Streç film
Yapılışı:
Temiz ve kuru olan cam kavanoza yarım bardak beyaz sirke boşaltılır. Sirkenin üzerine soğan dilimlenir ve katman katman konulur. Daha sonra kavanozun kapağı dikkatlice içinde hava kalmayacak şekilde kapatılır. Kavanoz ters çevrilir. Bu karışım en az 8 saat güneş almayın ortamda bekletilir. Mümkünse soğuk ortamda bekletilmelidir. Bekletilen karışım en fazla 1 hafta içerisinde bitirilmelidir. Bekletilen karışım pamuğa sürülür ve nasırlı bölgenin üzerine yerleştirilir. Üzeri dikkatli şekilde Streç filmle sarılır. Ayağa çorap giyilir ve fazla hareket ettirmeden sabaha kadar bekletilir. Sabah Streç film çözülür ve ılık su ile yavaş yavaş yıkanır. Yapılan karışımı 1 hafta boyu olarak düzenli yapılmalıdır. 1 hafta sonunda karışımın işe yaradığını ve nasır probleminin ortadan kaybolduğu görülür.