Doğal yollarla ağız kokusundan kurtulun

Sosyal ilişkilerimizin haricinde sağlığımızı da etki altına alan faktörlerden birisi de ağız kokusudur. Ağız kokusu, insanları ve çevresindeki kişileri rahatsız eden bir durumdur.
Doğal yollarla ağız kokusundan kurtulun
Bu sebepten dolayı yapılması gereken çözüm yollarından birisi de mutlaka ağız kokusuyla mücadele edilmesi gerekmektedir. Ağız kokusu ciddiyete alınması gereken bir konudur. Eğer ki ciddiyete alınmaz ise o zaman kronikleşme gibi durumlar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bu sebepten dolayı mutlaka çözüm üretilmesi gereken bir konu olarak ön plana çıkmaktadır. Bademcik taşı,çürük,sigara ve iç hastalıklara bağlı olarak ağız kokusu gibi sorunlar gün yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Kötü kokuyu bundan sonra kısa süre içerisinde ortadan kaldırmak adına sizlerde doğal yollara başvurabilirsiniz.

 

Düzenli Gargara Yapın
Ağız kokusundan kurtulmak adına her sabah mutlaka gargara yapılması gerekir. Çünkü yapacağınız gargara işlemleri de ağız kokusundan en kısa süre içerisinde kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bir bardak suyun içerisine de bir tatlı kaşığı kadar karbonat eklenmesi gerekmektedir. Hazırlamış olduğunuz suyla yaklaşık olarak 3 dakika kadar gargara yapmalısınız. Hemen ardından ise yaprak nane yahut bir adet karanfil tercih edebilirsiniz. Belirtmiş olduğumuz bu işlemleri de mutlaka dişinizi fırçaladıktan sonra gerçekleştirmeniz gerekiyor.

 

2 Litre Su İçilmeli
Günde mutlaka 2 litre su içmeye dikkat edilmesi gerekir. Ağız da meydana gelen yetersiz nemden kaynaklı olarak ağız kokuları çok sık şekilde yaşanabiliyor. Bu sebepten dolayı günde mutlaka 2 litre su tüketilmesi gerekir. Su tüketimi yoluna girdiğiniz zaman ise tükürük bezlerinde meydana gelen bakteri oluşumlarını da engelleme şansına sahip olmaya başlayacaksınız.

 

Dişlerinizi Fırçalamaya Devam
Her gün düzenli olarak dişlerinizi fırçalamaya devam edin. Diş fırçalama işlemlerinizi de sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yapmalısınız. Sadece dişinizi fırçalamanız yeterli olmayacaktır. Tüm bunların haricinde aynı zamanda dili de fırçalamanız gerekebilir. Dil birikimi üzerinde meydana gelen bakteri oluşumlarının ortadan kaldırılması adına dilinizi fırçalayabilirsiniz. Dil fırçalama işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ise hemen arkasından su ile gargara işlemi yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Diş İpi Kullanın
Diş ipi de ağız kokusunu engellemeye yardımcı olacaktır. Bu sayede istenmeyen kötü kokuları engellemiş olursunuz. Diş kokusunun altında yatan en önemli sebeplerden birisi olarak da diş arasında meydana gelen artıklar olabilir. Diş arasında ki artıklar kokunun ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Diş fırçasının giremediği yerlerde diş ipi kullanılmalıdır.