Diş taşlarından doğal yollarla kurtulun

Hepimiz güzel bir gülümsemeye ve sağlıklı dişlere sahip olmak isteriz. Fakat pek çok kişi, ağız bakımına yeteri önemi vermiyor. Bu yüzden dişlerde çürükler, diş etlerinde çekilmeler ya da diş taşı oluşumu meydana geliyor.
Diş taşlarından doğal yollarla kurtulun

Diş taşı adı verilen tartar, pek çok kişinin kabusu olmuş durumda. Dişlere, diş etlerine ya da dolgulara tutunan bakteriler diş plağını oluşturuyor. Bu plaklar ise tükürüğümüzle temas ettiğinde sertleşiyor ve tartara dönüşüyor.

Peki diş taşlarından kurtulmak için ne yapmamız gerekiyor? İşte diş taşlarından kurtulmanın doğal yolları!

En bilinen yöntemlerden biri karbonat kullanmak! Fakat karbonatı nasıl kullandığınız oldukça önemli. Çünkü yanlış kullanım diş minenizin incelmesine neden olabilir. Böylece olumlu bir sonuç alayım derken çok daha ciddi diş problemleriyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu yüzden 1 tatlı kaşığı karbonatın içerisine 1 tutam tuz ekleyerek sağlıklı bir karışım elde edebilirsiniz. Karbonatın antibakteriyel özelliği diş taşlarının yok edilmesinde etkili olacaktır. Bir yandan da dişlerinizin beyazlamasını sağlar. karbonatın aynı zamanda ağızdaki Ph seviyesini de dengelediğini unutmayın. Islak diş fırçanızı karışıma batırın ve dişlerinize yavaşça masaj yapar gibi uygulayın. Ardından ağzınızı çalkalayıp tükürün. Eğer bu karışımı gün aşırı uygulamaya devam ederseniz, kısa süre içerisinde diş taşlarınızın azaldığını fark edeceksiniz.

Bir diğer yöntemde, limon suyu! Limonun asidik içeriği, diş taşlarının temizlenmesinde etkili bir rol oynayacaktır. Önce dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra bir tatlı kaşığı limon suyuna fırçanızı değdirin. Limon suyu ile nazikçe diş ve diş etlerinize masaj yapın. Bir dakika bekledikten sonra ağzınızı çalkalayın. Düzenli bir uygulamayla diş taşlarına elveda diyebilirsiniz.

Domates ve çileğin de diş taşlarından kurtulmak için iyi bir dost olduğunu biliyor musunuz? Bunun için bir çilek bir de domates yeterli. İkisini de blender dan geçirin ve hamurumsu bir kıvam almasını sağlayın. Hamuru maske yapar gibi dişlerinize sürün ve beş dakika kadar bekleyin. Daha sonra ağzını çalkalayın. Haftada iki kere uygulayacağınız bu yöntem sayesinde kısa süre içerisinde sizi rahatsız eden diş taşlarından kurtulacaksınız.