Diş macunu sivilcelere iyi gelir mi?

Cilt problemi yaşayanların çoğu özellikle de sivilce problemi olanlar tıbbi ilaçlara başvurdukları kadar doğal yollarla da evde kendi kendilerine tedavi yolları arıyorlar. İnternette bu konu hakkında çeşitli bilgiler var. Bunlardan bir tanesi de diş macunu. Peki sivilce ve siyah noktalara diş macunu sürüldüğünde gerçekten işe yarıyor mu?
Diş macunu sivilcelere iyi gelir mi?
Olur olmadık zamanlarda ki özellikle de önemli bir buluşma, toplantı öncesinde çıkan sivilcelerden hepimiz muzdaribiz. Bunun için kısa vadeli çözüm yolu arayanlar genellikle hemen ellerinin altında bulunan diş macununu kullanmaktalar. Bu doğal yöntemi uygularken öncelikle dikkat etmeniz gereken konu cilt tipinizdir. cilt tipiniz hakkında bilgi sahibi değilseniz öncelikle bunun için bir uzmana görünmelisiniz.

Diş macunu sivilceleri kurutarak cilde yarar sağlayabileceği gibi aynı zamanda içinde bulundurduğu kimyasallar ile de zarar verebilir. Diş macunu içinde bulunan metanol cildi tahriş edeblir hatta sivilcenizin iltihaplanarak daha da kötüleşmesine sebep olabilir. Evet kısa vadeli düşünüldüğünde kurutma özelliğine sahiip olan bu uygulama sürekli hale getirildiğinde cildinize ciddi anlamda zararlar verecektir.

Diş macunu ile sivilce kurutup anlık güzellik için derinlemesine zararlar vermek yerine sizlere hem daha kısa sürede fayda sağlayacak hem de daha sağlıklı yöntemlerden birkaçını aşağıda sıraladık.

 

Düzenli olarak yastık kılıflarınızı değiştirin
Yastıkta birikentoz ve kir cildinizdeki gözeneklerin tıkanmasına yol açacağından yastık kılıfınızı düzenli olarak değiştirmek cildinizi mikroplardan koruyacaktır.

 

Aşırı yağlı yiyeceklerden kaçının
Çalışma koşulları, okul ve buna benzer birçok sebepten dolayı fast food dediğimiz hazır gıdalara son zamanlarda daha fazla yöneliyoruz. Durum böyle bile olsa günlük gıda ihtiyacınızı karşılarken aşırı yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınarak da sivilce oluşumunuzu engelleyebilirsiniz.

 

Spor yapmak
Spor yapmak sadece fit bir vücut ya da sağlıklı bir yaşam demek değildir. Spor yaparak karaciğerde meydana gelen yağlanmayı engelleyerek yine cildinizde siyah nokta ve sivilce oluşumunu engelleyebilirsiz. Böylece diş macunu gibi kimyasal bir ürün ile sivilce kurutup aynı zamanda cildinize zarar vermek yerine hem cilt güzelliğinizi hem de beden sağlığınızı düzenleyebilirsiniz.