Diş Ağrısına Neler İyi Gelir?

Diş ağrısı, çekilmesi en zor ağrılardan biridir. Bu amansız ağrı pek çoğumuzun kabusu haline gelmiştir. Diş ağrısı genellikle çürük bir düş ya da enfeksiyon sonucunda oluşur. Bu acılı ağrıyı yaşamamak için ağız ve diş bakımımıza gerekli özeni göstermemiz gerekir. Unutmamak gerekir ki diş bakımını eksiksiz yapmamız çürüğümüzün olmayacağı anlamına gelmez.
Diş Ağrısına Neler İyi Gelir?

Peki diş ağrısına ne iyi gelir? İşte çözümler.

Diş ağrısını hafifletmek için doğal çözümlerden faydalanılabilir. Hekiminizin verdiği ilaçlar ve antibiyotiklerin yanı sıra doğanın gücünden de faydalanarak bu acılı süreci çok daha rahat atlatabilirsiniz. Doğada bulunan bazı bitkiler antiseptik özelliğe sahiptir ve enfeksiyonu kurutmada yardımcı olur. Karanfil de bu bitkilerden biridir! Peki karanfili nasıl kullanacaksınız? Karanfil yağını bir pamuğa damlatmanız ve ağrı hissettiğiniz noktaya 15 dakika boyunca baskı uygulamanız gerekir. Ağrı azalana kadar da 15 dakikalık periyotlarla aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Tuz da antiseptik özelliğe sahiptir! Bir su bardağı ılık suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz atın ve karıştırın. Daha sonra bu karışımla ağzınızı çalkalayın. Sizi rahatlatacak olan bu karışımı günde 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Suyunuzun ılık olmasına özen gösterin. Soğuk ya da sıcak su dişinizdeki hassasiyetin artmasına neden olabilir.

Buz kompresi de geçici olarak rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Eğer ağrınızın şiddetlendiğini düşünüyorsanız, ağrıyan dişinizin olduğu bölgeye buz kompresi uygulayın. Bu yaparken de buzu bir havluyla sarmaya özen gösterin. Buzu doğrudan uygulamak dişinizi hassaslaştırır ve daha çok ağrı hissetmenize neden olabilir.

Çörek otunun da ağrılara iyi geldiğini biliyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir etkisi olan çörek otu, diş ağrınızı önemli miktarda hafifletecektir. Bunun için iki su bardağı sirkenin içerisine bir tatlı kaşığı çörekotu koyup kaynatın. Dilerseniz çörek otu yağı da kullanabilirsiniz. Karışım soğuduktan sonra gargara yapın. Karışımın oldukça baskın bir tadı olacaktır. tadı pek hoş olmasa da diş ağrınızı kısa bir süre içerisinde rahatlatacaktır. Papatya çayı gargarası da işe yarayan yöntemlerden biridir. Papatya çayını kaynatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra gönül rahatlığı ile gargara yapabilirsiniz.