Deriden koltuktan kıyafetten fark etmez silgi gibi silecek! Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Günlük hayatta vazgeçilmezler arasında yer alan tükenmez kalem lekesi ile uğraştırıcı olabilir. Peki, tükenmez kalem lekesi en kolay nasıl çıkar, temizlenir?
Deriden koltuktan kıyafetten fark etmez silgi gibi silecek! Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Deriden koltuktan kıyafetten fark etmez silgi gibi silecek! Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Özellikle de çocuklu evlerin korkulu rüyası olan tükenmez kalem lekesi bazen en çok giydiğiniz gömleğin, bazen en çok kullanılan koltuğun bazense halının kullanılamaz hale gelmesine neden olabilmektedir.

Kullanılan yanlış yöntemler lekeyi çok daha kötü bir hale getirirken hem yayılmasına hem de daha derine işleyerek çıkarılmasını zorlaştırmaya neden olabilmektedir. Bu nedenle doğru müdahalenin yapılması önemlidir. İşte tükenmez kalemi kolaylıkla temizleyebileceğiniz hayat kurtaran tüyolar...

TÜKENMEZ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR, ASETON TÜKENMEZ KALEM LEKESİNİ ÇIKARIR MI?

Üzerine tükenmez kalem lekesi bulaşan alanı hızlı bir şekilde temizlemeniz çok önemlidir. Çünkü kuruyan lekeyi çıkarmak çok daha zor bir hale gelebilmektedir. Tükenmez kalem lekesini silgi gibi silen en etkili temizleyici izopril alkoldür. Güçlü bir dezenfektan olan izopril alkol ev temizliğinde pek çok ürünün içerisinde yer alır ve muazzam etikleri vardır. Eczanelerden temin edilebilmektedir.

Bu konuda kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise saç spreyidir. Saç spreyi lekenin üzerine sıkılarak birkaç dakika beklenir ve ardından hızlı bir şekilde temizlenir. Lekeyi hızlı bir şekilde temizlemek, temizlerken etrafa yaymadan sadece üzerine bastırarak emdirme yöntemi uygulanması önemlidir. Bu şekilde leke yayılmadan olduğu yerde temizlenir. Islak mendille üzerine bastırarak ve küçük hareketler yaparak lekeyi silmek en doğru yöntem olacaktır. Lekenin üzerine sıkılan temizleyici biraz bekletilmelidir.