Davlumbaz ve aspiratörler nasıl temizlenir?

Davlumbaz ve aspiratörler nasıl temizlenir?
Yemek yaparken mutfakta en çok kullandığımız elektrikli aletler arasında olan aspiratör ve davlumbaz temizliği oldukça zor olabilir.

Mutfakta pişirdiğimiz veya kızarttığımız yiyeceklerin kokuları davlumbaz ve aspiratör tarafından çekilir. Bu kokular davlumbaz ve aspiratör da bulunan filtrenin içerisine hapsolur. Bu kötü kokular zaman içerisinde davlumbaz ve aspiratörün kirlenmesine neden olur.

Davlumbaz Temizliği

Kötü kokuları içine çeken filtrenin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu elektrikli aletlerin işlevsel ve randımanlı olarak kullanılması sekteye uğrayacaktır. Kullanmış olduğunuz davlumbaz ve aspiratörde böyle bir durum ile karşılaşmamak için düzenli olarak temizlik işlemi yapılmalı ve bu durum aksatılmamalıdır. Ayrıca filtre değişim işlemleri de belli aralıklarla yapılmalıdır. Böylece kullanmış olduğunuz bu elektrikli aletlerden aldığınız verim her zaman yüksek olacaktır.

Davlumbaz Ve Aspiratörler Derinlemesine Nasıl Temizlenir?

Davlumbaz ve aspiratör temizliği yapılırken ilk olarak elektriğin kapalı olması gerekmektedir. Daha sonra fan filtresi muhafazası çıkartılıp daha önceden hazırlanmış daha içerisindeki Karbonat ve sirke karışımı olan suyun içerisine atılmalıdır. İsteğe bağlı olarak kaynama işlemi sürerken tavanın içerisine de bırakılabilir.

Bazı ev hanımları kaynamış suyun içerisine deterjan dökerek filtreyi tavaya yerleştirerek birkaç dakika bekletmekte ve daha sonra temiz su ile durulayarak diş fırçası yardımıyla yağlar geçene kadar hafif hafif fırçalayarak temizlemektedir. Diş fırçası yardımı ile yapılan temizlik sırasında sert darbeler ile diş fırçasını sürtmek yanlış bir davranıştır ve filtreye zarar verebilir. Bu yüzden bu tür davranışlardan kaçınmak gerekir. Zaten filtreyi hazırlamış olduğunuz karışımda bekletip duruladıktan sonra yumuşak diş fırçası darbeleri ile bile yağların yok olduğunu göreceksiniz.

Aspiratör Temizliği

Eğer kullanmış davlumbaz temizliği yaparken olduğunuz fan çelik ya da plastik ise bulaşık makinesinde yıkanabilir. Eğer alüminyumdan yapılmışsa renk bozulması ve delinme olabileceği için bu yöntem tavsiye edilmez. Filtre değiştirilirken tamamen kuru olmalıdır.

Bulaşık makinesinde yıkamak etkili bir yöntem gibi gözükse de en mantıklı ve en etkili çözüm elde yapılan karışımı kullanarak yapılan çözümdür. Hazırlaması oldukça basit olan bu yöntem ile istenilen sonucu almak da oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir.