Daphnis nerii nedir?

Son günlerde adını sıklıkla duymaya alıştığımız, diğer adıyla mekik kelebeği olarak da bilinen bir çeşit dağ kelebeğidir.
Daphnis nerii nedir?

Bu kelebeğin kanat yapısında birbirinden özel renkler bir arada bulunmaktadır. Mekik kelebeği, yeşil, pembe, sarı ve kahverengi renkleri ile bezenmiş şahane görünüme sahip bir kelebek türüdür.

 En renkli kelebekler arasında bulunan bu muhteşem Daphnis nerii, oldukça dikkat çeken özel bir görüntüye sahiptir. Aynı zamanda bir güve olarak da hayatını devam ettirmekte olan bu özel kelebek, ülkemizde farklı isimlerle anılmaktadır. Hem Zakkum kelebeği hem de Mekik kelebeği olarak isimlendirilmektedir.

Daphnis nerii, gövde kısmında bulunan sarı yeşil ve kahverengi renklerinden oluşan rengarenk desenleri ile adeta bir kamuflaj görüntüsünü andırmaktadır. Büyüklüğü sadece 110 milimetre dolaylarında olan bu özel kelebek dünyanın nadir kelebek türleri arasında bulunmaktadır. en son Milas'ta görünen Daphnis nerii, doğa görevlileri tarafından koruma altına alınmış özel bir kelebek türüdür