Damak çatlatan lezzet! Sucuk pişirirken yarım çay kaşığı ekleyin!

Türk mutfağının en geleneksel yiyeceklerinden olan sucuk için çok lezzetli bir püf noktası bulunuyor. Evde sucuk pişirirken uygulanacak çok basit bir yöntem damak çatlatan bir lezzetin oluşmasını sağlıyor.
Damak çatlatan lezzet! Sucuk pişirirken yarım çay kaşığı ekleyin!

Sucuk Türk mutfağının çok önemli aktörlerinden birisidir. Oldukça geleneksel bir yiyecek olan sucuk çok uzun yıllardır sofralarda yerini alıyor. Ancak lezzetli bir sucuk pişirmek herkesin başarabileceği bir durum değil. Püf noktası bilinmeden sucuk pişirildiğinde sucukların kuruduğu ve lezzet kaybettikleri biliniyor. Bunun için de sucuk pişirmenin lezzet yönteminin bilinmesi gerekiyor.

SUCUĞUN EN LEZZETLİ HALİ!

Lezzetli bir sucuk pişirmek için sucuğun piştikçe kurumaması gerekiyor. Sulu bir şekilde pişirme başarıldığında ise sucuk içerisinde gizlenmiş olan lezzetler ortaya çıkıyor. Bunun için de çok basit bir yöntem uygulanıyor.

ÖNCE SUCUKLAR PİŞİRİLMELİ

Sucuk için ideal pişirme soslu olacak şekilde pişirmek oluyor. Bunun için de bazı malzemelere ihtiyaç duyulacaktır. Öncelikle tereyağında sucuğun tavada kızartılması gerekiyor. Bu kızartma işlemi sırasında sucukların yanmaması, çok fazla kurumaması, yağını tamamen salmaması gerekiyor. Sonrasında ise sucuklar bir başka kaba alınarak sosu hazırlanmaya başlanır.

SOS ÇOK ÖNEMLİ!

Bu sos için de salça, su, domates rendesi, tuz, kimyon, karabiber, pul biber eklenmelidir. Bu hazırlanacak olan sos için mucize dokunuş ise yarım çay kaşığı şeker ile yarım çay kaşığı sirke eklenmesidir. Bu son ekleme ile beraber salçanın hoş olmayan tadı açılacak ve çok büyük bir lezzet yakalanacak.

Sos hazırlandıktan sonra sucuklarla birleşmesine sıra gelecektir. Bu şekilde hazırlanan sucuklar tercihe göre yumurta da eklenebilir. Hafif bir ateşte yumurta da pişirilince sıcak olarak servis edilen sucuklar oldukça lezzetli bir hale geleceklerdir.