Çürük diş problemini ortadan kaldıran besinler

Zamanla geçer diye düşündüğümüz ve çok da önemsemediğimiz diş çürükleri tedavi edilmediğinde kalp-damar hastalıklarından tutun da kansere bile yol açabilir. Erken teşhis ile mide hastalıklarına, böbrek sorunlarına engel olmasını sağlayabiliriz aslında. Elbette ki erken teşhisin tüm hastalıklarda olduğu gibi diş tedavisinde de önemli bir yeri vardır.
Çürük diş problemini ortadan kaldıran besinler
Dişlerimize gereken önemi göstermediğimizde oluşan çürükler diş fırçalama sırasında kanamaya yo açarak kan dolaşımına karışır ve enfeksiyonun kalpteki sorunlu bölgeye ulaşarak çoğalmasına sebep olabilir. Uzmanlar çürük dişlerin kalp sağlığına olumsuz etkisi konusunda sürekli uyarılarda bulunuyorlar.

 

Evde uygulanabilecek diş beyazlatma yöntemleri
Potasyum, manganez ve magnezyum açısından oldukça zengin içeriğe sahip olan Muz Kabuğu’nun diş beyazlatma etkisi hayli fazladır.diş fırçalama işleminden sonra muz kabuğunun içini dişlerinize sürün ve 2 dk bekletin ardından iyice durulayın.

 

Son günlerde özellikle ünlülerden duyduğumuz Aktif Karbon ile diş beyazlatmayı New Jersey’li diş hekimi de onaylamaktadır. Çok az aktif karbon ve su karıştırılıp dişlerinizi fırçalarsanız dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz. Ancak, bu işlemden sonra ağız içi çok iyi durulanmalı ve asla yutulmamalıdır.

 

Kahve, şarap ve çay lekelerine karşı Çilek’te bulunan malik asit yine diş beyazlatma seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 2 adet çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 6-7 dakika dişlerinizi fırçalayın. Her gün kullanmamak şartı ile bu yöntem ile de dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

 

Her derde deva Elma Sirkesi’nin faydasını dişlerde de görüyoruz. 3 ölçek su ve bir ölçek sirkeyi karıştırarak gargara yaparsanız sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

 

Artık herkesin bildiği ve hemen hemen her evde yapılan Oksijenli su ve Karbonat karışımı da diş beyazlatma yöntemlerinden biri. Macun kıvamındaki karışım ile günlük rutin olarak dişlerimizi fırçalıyoruz ancak, 4-5 gün kullandıktan sonra tekrar kullanım için en az 6 ay ara vermeniz gerekmektedir.çünkü aşırı kullanımı dişlere zarar verebilir.

 

Görüldüğü üzere evdeki yöntemlerle de dişlerinize bakım yapabilirsiniz. Tabii bütün bu yöntemleri uygulamadan önce diş hekiminize danışmanız da fayda var.