Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Çörek otu ve çörek otu yağı olarak 2 çeşidi bulunmaktadır. Her derde deva olarak bilinen çörek otu balla karışınca mucizevi bir ilaç oluyor.
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Ufak bir soğuk algınlığına , astıma , böbreklere , şeker , tansiyon , karaciğer ve sindirim sistemi hastalıkları gibi bir çok hastalığa şifa olarak bilinmektedir.

Uzun yıllardır bütün hastalıkları tedavi etmekte yardımcı olan çörekotu halk dilinde bereket tanesi olarakta bilinmektedir. Geçmişte çok önemli kişilerin kullandığı ve herkese önerdiği çörek otunun yararlarını ilk olarak Hipokrat savunmuştur. İlk olarak bu otu keşfettiğinde karaciğeri güçlendirmek için kullanmış sonrasında ise yılan sokmakları , cilt rahatsızlıkları , soğuk algınlığı gibi bir çok hastalıkta kullanılmaya başlanmıştır. Geçmişimizde bulunan önemli isimlerden İbni Sina da çörel otunun yorgunluğu , vücuttaki uyuşukluğu ve en önemlisi metabolizmayı hızlandırdığını öne sürmüştür. Kleopatra ise doğal saf güzelliğe kavuşmak için kullanmıştır.

Aslında ilk olarak Asya bölgesinde yetişmeye başlayan çörek otu artık neredeyse ülkemizin her tarafında yetiştirilip kullanılmaktadır. Çoğu kişinin ölüm dışında her derde deva dedikleri çörek otu baş ağrısı gibi basit bir hstalığa da kanser tedavisine de yardımcı olduğu söylenmektedir. Hamilelik döneminde ve emzirme döneminde de çörek otu çok faydalıdır. Sütü arttırır , lohusalık döneminde ki depresyonun daha hafif geçirilmesine yardımcı olur ve böyle hassas bir dönemde vücudun direncinin arttırmaktadır.

Çörek otunda ve çörek otu yağında bulunan sağlıklı vitamin , mineraller bağışıklık sisteminin güçlenmesine çok fazla yardımcı olmaktadır. İnsülin direnci olup kilo vermekte güçlük çeken bireylerin kilo vermesine birebir yardımcı olmaktadır. Tiroid hormonunun salgılanmasını sağlayarak metabolizmayı aşırı derecede hızlandırır. Çörek otu aynı zamanda kalbi korur , cildinizin gün boyu nemli kalmasına yardımcı olur , karaciğer dostu , kansere karşı korunmada yardımcı , aktif bir beyine sahip olmanızı ve yağ yakımına yardımcı olarak hızlı kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Çörek otunu balla beraber tükettiğinizde stresi azaltmada ve vücut ağırlığını azaltmakta daha etkili olduğu söylenmektedir. Her gün 1 yemek kaşığı çörek otu yağı içmeniz vücudunuzun daha dinç kalmasını sağlayacaktır.