Çiçekçiler sır gibi saklıyor! Herkes orkide coşturan bu yöntemi arıyor!

Evleri güzelleştiren çiçeklerin başında orkideler gelmektedir. Çokça tercih edilen orkidelerin bakımı oldukça zordur. Orkidelerin bol çiçek açmasını sağlayan püf noktaları ortaya çıktı.
Çiçekçiler sır gibi saklıyor! Herkes orkide coşturan bu yöntemi arıyor!

Orkide çiçekleri evlerde çokça tercih edilen çiçekler arasında yer alıyor. Ancak bu çiçekler çok özel çiçekler oldukları için bakımları da çok zor olabiliyor. Orkidelerin yeniden açmasını sağlamak oldukça zor olduğu için çoğu kişi çiçeği aldıktan sonra yeniden çiçeklenmesini sağlayamıyor. Oysa orkidelerin yeniden çiçek açmasını kolayca sağlayacak bazı yöntemler bulunuyor.

DİREKT GÜNEŞ IŞIĞI ALMAMALI

Orkidelerin sağlıklı bir şekilde büyümeleri isteniyorsa öncelikle bu çiçeklerin direkt olarak güneş almaması gerekiyor. Evlerde bu çiçekler güneşten uzak olacakları alanlarda bulundurulmaları gerekiyor. Yarı gölgeli yerlerde orkide çiçekleri daha verimli olacaklardır. Bu sağlanırken orkidelerin sık sık havalandırılmaları da gerekiyor. Tüm bunlar sağlandıktan sonra ise işin en önemli ayrıntısına sıra geliyor. Orkide çiçekleri düzenli sulanmalı ve beslenmeleri gerçekleştirilmelidir.

DİKKATLİ SULANMALI

Orkideler suyun içerisinde bekletilmemelidirler. Hatta su tutmaları önlenmelidir. Fazla su drenaj deliklerinden akıp gitmelidirler. Orkidelerin çok su seven bir bitki olmadıkları asla unutulmamalıdır. Saksının alt tabakasında su birikmemeli ve bu su hemen boşaltılmalıdır. Sulamada kullanılan suyun da oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli ve kesinlikle kireçsiz su kullanılmalıdır.

Orkidelerin beslenmesi de büyük bir dikkatle yapılmalıdır. Orkide gübresi çiçeklenme döneminde iki haftada bir, dinlenme döneminde ise ayda bir uygulanmalıdır. Bu sağlanmadığı takdirde orkide çiçek de açmayacak ve uzun ömürlü de olmayacaktır.

BUDAMA İŞLEMİ ÇOK ÖNEMLİ

Orkide çiçeğinin budaması da gelişigüzel yapılmamalıdır. Ölü kökler temizlendikten sonra kömür tozu ve tarçın kullanılarak bakteri oluşması önlenmelidir. Çiçeklenme dönemi sona erdiğinde çiçek sapı henüz yeşilken üçüncü gözün üzerinden kesilmelidir. Bu orkidenin yeniden çiçeklenmesini teşvik edecektir.