Çay ocağındaki ustası gizli sırrı ifşaladı! En iyi çay DEMLEME yöntemi tavşan kanı çayın kerameti meğer bundaymış

Ödüllü çay demleme yöntemi ile en güzel çay demlemenin gizli sırrı ortaya çıktı.
Çay ocağındaki ustası gizli sırrı ifşaladı! En iyi çay DEMLEME yöntemi tavşan kanı çayın kerameti meğer bundaymış

Çay ocağındaki ustası gizli sırrı ifşaladı! En iyi çay DEMLEME yöntemi tavşan kanı çayın kerameti meğer bundaymış - Dünyanın en lezzetli çayına ev sahipliği yapanve en çok çay içillen ülkelerin başında yer alan Türkiye'de çay aynı zamanda bir kültür olarak kabul ediliyor.

Kahvaltıların, sohbetlerin, ikram sofralarının, davetlerin ve akşam yemeklerinin ardından yapılan oturmaların vazgeçilmezi olan çayın özel demleme yöntemleri bulunuyor. Çay demlemek isteyen kişilerin bu yöntemleri uygulamaları durumunda demlenen çayın lezzeti artıyor.

İYİ ÇAY DEMLEMENİN ALTIN KURALI! ÇAY KAÇ DAKİKADA DEMLENİR?

Başarılı bir çay demleme yönteminin altın kuralı sudur. Suyun yumuşak olması ve çok iyi kaynatılması çayın demlenme kalitesini belirler. Çayı demlemeden önce üst demliğe dökmekte hatadır. Su kaynadıktan sonra çaydanlığın üst bölümüne önce kaynar su eklenir. Ardından bunun üzerine kuru çay dökülür.

Hemen hemen herkesin yaptığı en büyük hata çayı önce koyup sıcak suyu üzerine dökmektir. Kuru çayı bu şekilde demlemek çayın haşlanmasına ve tadının bozulmasına neden olur. Ardından yeniden demliğin altına su eklenir ve kaynmamaya bırakılır. İyi bir çayın demlenmesini anlamak için çay taneciklerinin dibine çökmesinin beklenmesi yeterlidir. Bunun için en az 20 dakika beklenmesi yeterlidir. Yine çayın harlı ateşte değil ocağın en düşük gözünde demlemeye bıraklıması gerekir. Çayın markası ve kalitesi de çayın demine direk etki eder. Porselen çaydanlıklar çayın tadı açısından daha başarılı sonuç vermektedir.