Çatlak çatlak topuk görünümüne son! Bunu yapın ayaklarınız yumuşacık olsun

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte artık çoraplar çıkmaya başladı. Dışarıda da terlik mevsiminin açılması ile birlikte pek çok kişi aslında ayağındaki topukların görünümünden de şikayetçi olmaya başladı. Bu formül sayesinde ayaklarınız yumuşacık olacak!
Çatlak çatlak topuk görünümüne son! Bunu yapın ayaklarınız yumuşacık olsun

Çatlak çatlak topuk görünümü can sıkıcı olabiliyor. Bu durum özellikle kadınlar arasında daha sık görülürken, çözümünün çok basit olduğu kimse tarafından bilinmiyor! Aslında hemen hemen her evde olan o 2 malzeme sayesinde topuklarınız yumuşacık olabilir. İşte yapmanız gereken tek şey

Ayakların sağlıklı görünmesine destek olan topukların çatlak çatlak ve kuru bir görünümde olması çok hoş olmayabilir. Ancak evde olan o 2 malzemenin karşımı sayesinde topuklarınız pamuk gibi olacak.

TOPUKLAR NEDEN ÇATLAR?

Topuk çatlağı topuk bölgesinin çok sertleşmesi ve kurumasından dolayı meydana gelmektedir. Çoğu kişi çok fazla önemsemese de aslında klasik bir cilt sorunu olarak da tanımlanabilmektedir. Nasır oluşumu ile başlayan bu durum kısa süre içerisinde çatlak halini alır. Çatlak topuk, aslında kadın erkek fark etmeksizin herkes de görülebilir. Ancak cildi kuru olan kişilerde daha sık görülebileceğinin unutulmaması gerekiyor.

BU İKİLİYİ DENEYİN

Topuklarınızın çatlak çatlak görünümünden kurtulmak istiyorsanız karbonat ve limon kürünü denemeniz gerekiyor. Karbonat, içerisinde barındırdığı bileşenler sayesinde topuklarınızın çatlak görünümünü ortadan kaldıracaktır.

Yapmanız gereken tek şey bir limonu ortadan ikiye bölmek. Daha sonra yarım limonun üzerine karbonatı serpiştirin. Bu şekilde topuklarınızı karbonatlı limon ile ovalayın. Ovalama işleminden sonra ayaklarınızdaki çatlak görünümünün ortadan kalktığını göreceksiniz.

Diğer yandan çatlak topuk oluşumunu önlemek için ayakları düzenli olarak nemlendirmek ve kremlemek gerekiyor. Banyoda da düzenli olarak ponza taşı ya da ayak törpüsü kullanabilirsiniz.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir.