Çamaşır suyu olan kıyafetlerinizi sakın atmayın! Soğuk suyla bunu yapın çıkıyor

Zararlı olmasına rağmen özellikle temizlik yaparken en sık kullandığımız temizlik malzemeleri arasında ne yazık ki çamaşır suyu bulunuyor. Özellikle mikropların arındırılması noktasında kadınların yardımcısı olan çamaşır suyu kıyafette leke bırakabiliyor!
Çamaşır suyu olan kıyafetlerinizi sakın atmayın! Soğuk suyla bunu yapın çıkıyor

Ancak temizlik yaparken yanlışlıkla kıyafetlerinize çamaşır suyu değmesi halinde sakın üzülmeyin! Çünkü o şekilde kıyafetlerinizdeki çamaşır suyu lekesini anında çıkartabileceksiniz! Hem de soğuk su yardımıyla! İşte çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusunun yanıtı!

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kadınlar yıllardır çamaşır suyu lekesinin nasıl çıkacağını merak ediyor. Çamaşır suyu lekesini çıkarmak için ihtiyacınız olacak en temel malzeme sirke olacaktır! Su ile sirkeyi bir karışım haline getirin. Çamaşır sulu olan yeri yavaş bu karışımla ovarak silmeye başlayın. Daha sonra soğuk su ile kıyafetiniz yıkayın.

İKİNCİ YÖNTEM: KARBONAT

Tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem de karbonat olacaktır. Karbonat ve su ile bir macun kıvamında karışım hazırlamanız gerekiyor. Hazırladığınız macunlu karışımı lekeye yedirmeye başlayın. Daha sonra kıyafetinizi kuruması için bir köşede bekletin. Macun karışım kuruyup sertleşince yumuşak bir diş fırçası yardımı ile sorunlu bölgeyi fırçalayabilirsiniz. Genel olarak bu şekilde beyaz kıyafetlerinizdeki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Bu yöntemler ile çamaşır suyu lekesi çıkmaktadır. Ancak lekeniz inatçı ve uzun süre beklemiş ise sonuç alamayabilirsiniz. Bu durumda kıyafetinizi pantolon ise şorta dönüştürebilir ya da yama yaparak farklı bir tarzda kullanmaya devam edebilirsiniz.

KULLANIRKEN DİKKATLİ OLUN

Çamaşır suyunu hangi yerde kullanacaksanız kullanın mutlaka dikkatli olmanız gerekiyor. Son derece güçlü bir kimyasal olan çamaşır suyunu bilinçsiz bir şekilde kullanmamanız gerekiyor. Kıyafetlerinizin kötü olmaması için bu tür bir ürün ile temizlik yaparken eski kıyafet giymeli ve koyu renkli kıyafetlerden uzak durmanızı öneriyoruz. Aksi durumda temizlik yaparken sağlığınızdan ve kıyafetlerinizden olabilirsiniz. Bunun yanı sıra çamaşır suyu kullanırken, ellerinizin tahriş olmaması için temizlik eldiveni kullanabilirsiniz.