Çamaşır makinesinin ömrünü 20 yıl uzatacak mucize dokunuşlar!

Evlerde çamaşır makinelerinin uzun ömürlü olmasını sağlayan bazı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalarını uygulayanların çamaşır makinelerinin ömrü 20 yıl uzuyor.
Çamaşır makinesinin ömrünü 20 yıl uzatacak mucize dokunuşlar!

Her evde bulunan çamaşır makinelerinin kullanım ömrünü uzatmak aile bütçesine büyük bir katkı sağlıyor. Çamaşır makinelerini yenilemek zorunda kalanlar ciddi tutarları gözden çıkarmak zorunda kalıyorlar. Bunun için de ev hanımları çamaşır makinelerinin ömürlerini uzatarak aile bütçesine katkı sağlamanın yollarını arıyorlar. Çamaşır makineleri ile alakalı olarak yapılacak oldukça basit işlemlerle bunu sağlamak mümkün.

MAKİNE İÇİN NEMLİ TUTULMAMALI

Çamaşır makinesini uzun yıllar kullanmak isteyenler makinenin içini daima kuru tutmalılar. Çamaşır yıkama işleminin ardından makinede belki su kalmıyor ama makinenin içinde küçük su damlaları nemliliğe neden oluyor. Bu nem yok edilmezse makinenin içinde hem zararlı bakteriler üreyecek hem de makinenin iç kısmının ömrünü azaltacaktır. Bunu engellemenin yolu ise çamaşır yıkadıktan sonra çamaşır makinesinin kapağını bir süre açık bırakmaktır.

AYDA BİR DEFA TEMİZLİK ŞART

Çamaşır makineleri yeterince temizlenmezse zamanla performansı olumsuz etkilenecek ve kullanım ömrünü tamamlayacaktır. Bir çamaşır makinesi en azından ayda bir temizlenmelidir. Bu temizleme işlemi için özel deterjanlar her markette bulunuyor. Makine boş çalıştırılarak bu şekilde temizleme sağlanacaktır.

DÜZ ZEMİN ÜZERİNDE ÇALIŞMALI

Çamaşır makinesi daima düz bir zemin üzerinde çalışmalıdır. Eğer dengesiz bir zemin üzerine çamaşır makinenizi yerleştirirseniz çalıştığında titreşimi çok fazla olacaktır. Bu titreşim fazlalığı da zamanla çamaşır makinesinin içerisindeki aksamı bozacaktır. Bunu önlemek için çamaşır makinesinin düz bir zemin üzerinde olduğu kontrol edilmelidir.

HORTUMLAR KONTROL EDİLMELİ

Çamaşır makinelerinin hortumları genellikle dayanıksızdır. Bu dayanıksız hortumlar zamanla su damlatmaya başlayabilir. Bu damlayan sular makinenin altına sızdıklarında çamaşır makinesi çürümeye başlayacaktır. Görülmeyen yerde başlayan çürüme zamanla makineyi kullanılmaz hale getirir.