Buzdolabını sakın böyle kullanmayın! Elektrik faturasını katlıyor!

Evlerde tasarruf her zamankinden daha önemli hale gelirken buzdolabını yanlış kullananların elektrik faturaları katlanıyor. Doğru buzdolabı kullanımı nasıl olmalıdır?
Buzdolabını sakın böyle kullanmayın! Elektrik faturasını katlıyor!

Hayat pahalılığı her evin ortak sorunu haline gelirken insanlar tasarruf yöntemlerini araştırıyorlar. Öncelikle evlerde elektrik tüketiminden tasarruf yapmak gerekiyor. Bunun için de elektrik harcayan cihazlar doğru kullanılmalıdır. Evlerde buzdolapları fazla elektrik tüketen eşyalardandır. Doğru şekilde kullanılmayan bir buzdolabının elektrik maliyeti oldukça yüksek olabiliyor. Buzdolabı kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

BUZDOLABINDA ELEKTRİK TASARRUFU YAPMANIN YOLLARI!

Evlerde yiyeceklerin bozulmaması için buzdolaplarının hayati bir rolü vardır. Bundan dolayı buzdolapları 7/24 çalışmaktadır. Elektrik tasarrufu yapılacaksa buzdolabının daha az elektrik tüketmesi için yapılması gereken bazı işlemlere dikkat edilmesi gerekiyor.

Buzdolaplarında bulunan kapı contaları sürekli kontrol edilmelidir. Kapı contaları bozulduğunda fazla elektrik tüketimi gerçekleşecektir. Kapı contası olması gerektiği gibi çalışıyorsa soğuk hava dışarıya çıkmayacak ve elektrik tasarrufu sağlanacaktır. Kapı contalarının bozuk olup olmadığının anlaşılması için ise kolay bir yöntem vardır. Buzdolabının kapağını kapatırken conta ile kapı arasına bir kağıt sıkıştırılmalıdır. Kağıt kapıyı açmadan kolay bir şekilde çıkıyorsa conta bozulmuş demektir.

Buzdolabının elektrik tüketiminde konulduğu yer de etkili olmaktadır. Güneşe maruz kalan bir yerde buzdolabı daha fazla elektrik tüketecektir. Bunun gibi buzdolabı elektronik eşyaların yakınına kurulmamalıdır. Elektronik eşyalar çalıştıkça ısını ve ortamı da ısıtırlar. Bu durumda buzdolabı daha fazla soğutma yapmak için daha fazla elektrik yakacaktır.

Buzdolabı satın alırken dondurucu kısmının üst tarafta olmasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde buzdolabı yüzde 25 oranında daha az elektrik harcayacaktır.

Öte yandan eski buzdolapları çok daha fazla elektrik harcayacaktır. Yeni buzdolapları tercih edilirse elektrikten de tasarruf edilir.