Buzdolabını böyle kullanıyorsanız yandınız! Aman dikkat elektrik faturasını ikiye katlıyorsunuz

Buzdolabınızı böyle kullanmanız elektrik faturasını ikiye katlıyor. Bu hatayı bir daha yapmayın.
Buzdolabını böyle kullanıyorsanız yandınız! Aman dikkat elektrik faturasını ikiye katlıyorsunuz

Buzdolabı bir evin olmazsa olmazlarından olan beyaz eşyaları arasında yer almaktadır. Buz dolabı evde en çok kullanılan beyaz eşyadır. Yaz kış demeden sürekli çalışan ve hiç bir zaman fişi çekilmeyen buz dolabı bazı hatalı kullanımlar sonucunda faturayı ikiye katlıyor olabilir. Bu yüzden kullanım şartlarına mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.

Elektrik faturanız çok geliyorsa sebebi buz dolabı olabilir. Buz dolabının dikkatli kullanılmaması bazı hatalara yol açabiliyor. Faturanın yüklü gelmesine sebep olacak hem de yiyecekleri güzel soğutmayacaktır. Bu sebeple buz dolabı kullanırken bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor.

BUZDOLABI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Buz dolabında olan contaların kontrol edilmesi gerekiyor. Buz dolabının kapı contalarının gevşek olmaması gerekiyor. Sıkıca kapalı olması soğuk havanın buz dolabının içerisinde kilitli kalması gerekiyor. Dışarısı ile temas halinde olursa buz dolabı gereğince çalışmıyor demektir. Bu da elektrik faturasını ikiye katlar.

Buz dolabı içerideki ısıyı korumak için sürekli çalışır ve daha fazla elektrik harcar. Bu sebeple cihazın korunması için mutlaka contaların kontrol edilmesi gerekiyor.

Bunun için ise buzdolabının kapağını kapatın ve conta ile kapı arasına bir parça alüminyum folyo sıkıştırarak bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Eğer folyoyu çıkarırken direnç hissediyorsanız o halde contalarda bir sorun yoktur.

Ayrıca geceleri ya mutfağınız karanlık olduğu zamanlar buzdolabına bir el feneri de koyabilirsiniz. Buzdolabının kapağını mutlaka kapatın. Daha sonra ışık görünüyorsa o halde contanın sıkı olmadığı anlaşılmalı ve contaların sıkılaştırılması işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Bunlarla birlikte buzdolabını bir ısı kaynağının yanına kesinlikle koymayın. Eğer buzdolabını koyduğunuz yer çok güneş alıyorsa ya da buzdolabı fırının yanındaysa konumunu kesinlikle değiştirin. Daha güneş almayan bir yere konumlandırın. Fırın ve daha farklı ısı veren cihazlardan da uzak tutun.