Buzdolabına Konmaması Gereken 11 Besin

Herkes yiyeceklerini buzdolabında saklar. Fakat tüm yiyeceklerin buzdolabına koyulması ciddi hatalardan bir tanesidir.
Buzdolabına Konmaması Gereken 11 Besin

Bazı yiyecekler buzdolabının soğukluğuna karşı dayanamıyor. Bu da tatlarının değişmesine neden olabiliyor. Yiyeceklerin ömrünü uzatmak için buzdolabına konulması gerekir. Ancak hangi yiyeceklerin buzdolabına konulması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bu yazımızda size buzdolabına konulmaması gereken yiyeceklerden bahsedeceğiz.

Yiyecekleri satın aldıktan sonra en önemli konu onları uzun süre saklayabilmektir. Saklama koşullarını elde etmek için buzdolabından faydalanırız. Buzdolabı yiyeceklerimizi korurken bazı zamanlarda zarar verebiliyor. Her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun değildir. Bazı tüketim gıdaları buzdolabında daha hızlı çürüyebilir. İşte buzdolabına koymamanız gereken besinler;

Soğan

Soğan buzdolabına konulmaması gereken yiyeceklerin başında yer alıyor. Buzdolabına koyduğunuz zaman soğan yumuşak ve küflü duruma geliyor. Soğanları kuru ve serin yerde saklamalısınız.

Muz

Muzu buzdolabında saklamak yanlış bir uygulamadır. Buzdolabında muzu saklamak olgunlaşma sürecini geciktiren konulardan bir tanesidir. Muzun içerisinde bulunan besin maddelerinin değerini kaybetmemesi için serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekir.

Domates

Domates buzdolabında olduğu zaman tadını kaybeder. Domatesin tadını olgunlaşma süreci veriyor. Soğuk hava nedeniyle domatesin olgunlaşma süresi gecikir. Zamanla dokusunda da değişiklikler gözlenir.

Patates

Patatesler serin ortamlarda saklanmalıdır. Buzdolabı içerisine konan patateslerin tadı değişir ve yumuşar. Bununla beraber soğuk ortamda nişasta şekere dönüşür.

Ekmek

Buzdolabı içerisinde ekmeğin küflenmesi hızlanır.

Çikolata

Çikolata buzdolabında saklandığında beyaz bir tabaka oluşur ve tadı değişir.

Bal

Bal buzdolabında kristalize olur. Bu nedenle balı oda sıcaklığında ve ağzını sıkı bir şekilde muhafaza etmeniz gerekir.

Kahve

Kahve için en uygun ortam serin yerde ağzı kapalı bir şekilde saklamaktır. Buzdolabında kahve tadını ve dokusunu kaybeder.

Sarımsak