Bütün gece etkisini gösteriyor! Yatmadan önce 1 bardak için bakın ne oluyor

Su içmenin genel olarak insan vücuduna pek çok yararı bulunuyor. Ancak gece su içip yattığınızda vücudunuzda neler oluyor biliyor musunuz? İşte yatmadan önce içtiğiniz 1 bardak suyun gece boyu vücudunuzda yaptığı etki!
Bütün gece etkisini gösteriyor! Yatmadan önce 1 bardak için bakın ne oluyor

Susuzluk ne yazık ki sadece böbreklerimize değil, saçımızdan cildimize, dış görünüşümüzden ruh sağlığımıza kadar bizleri ciddi olarak etkileyebiliyor. İnsanların hem bedensel hem de ruhsal sağlığını koruyabilmesi için düzenli olarak su tüketmesi gerekiyor.

UZMANLARIN BİR KISMI TAVSİYE ETMİYOR

Uzmanların büyük bir kısmı yatmadan önce su içilmesini çok tavsiye etmiyor. Çünkü bir insanın ortalama olarak 6-7 saat kadar deliksiz uyuması ve vücudunu dinlendirmesi gerekiyor. Su içilip yatıldığında gece uyku ortasında ortaya çıkan tuvalet ihtiyacı uykunun bölünmesine neden oluyor. Fakat uyumadan önce içtiğiniz bir bardak suyun yararını duyduktan sonra eminiz ki sizler de her gece yatmadan önce içeceksiniz!

su-icmek.png

YATMADAN ÖNCE İÇİLEN 1 BARDAK SUYUN FAYDALARI

Yatmadan önce içilen bir bardak suyun çok sayıda faydası bulunuyor. Öncelikle vücut uykudayken bile su kaybı yaşayabilir. Bu sebeple yatmadan önce içilen bir bardak su gece su kaybetmenizin önüne geçer. Vücudunuz siz uyusanız bile aktif bir şekilde çalışmaya devam eder.

Bununla birlikte içilen 1 bardak su gece uykunuzda ortaya çıkabilecek susuzluğu engeller. Bu şekilde daha verimli bir uyku uyuyabilirsiniz. Sabah kalktığınızda daha hızlı çalışan bir metabolizma istiyorsanız bunun için de yapmanız gereken şey uyumadan önce bir bardak su içmek!

Uyumadan su içmeyi her gece için alışkanlık haline getirirseniz, vücut fonksiyonlarınız siz gece uyurken de düzenli olarak çalışmaya devam eder. Bunun yanında cilt sağlığınızı da uykunuzda iyileştirmeye devam etmiş olursunuz!