Bunları yapın su ve elektrik faturalarından tasarruf edin! İşte ipuçları

Su ve elektrikten tasarruf sağlamak mümkün. Uzmanlar tarafından önerilen bu tüyoları mutlaka uygulayın.
Bunları yapın su ve elektrik faturalarından tasarruf edin! İşte ipuçları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte su ve elektrik kullanımı iyice arttı. Tasarruf sağlamak isteyen kişiler ise ipuçlarını araştırmaya başladı. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için bu tarz haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunuyoruz. Peki su ve elektrik harcamalarından nasıl tasarruf sağlanır?

Evlerde su kullanımı genel olarak tuvalet ve banyoda yapılıyor. Son günlerde aşırı sıcak sebebiyle de su kullanımı iyice arttı. Bunun için su tasarrufunun nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte su ve elektrikten tasarruf sağlama yöntemleri.

SU VE ELEKTRİKTEN NASIL TASARRUF SAĞLANIR?

Su kullanımını azaltmak için yapılması gerekenler şunlardır; Öncelikle eğer musluklarınız damlatıyorsa mutlaka tamir ettirin. Banyoda geçirilen süreyi kısa tutun. Rezervuarları daha küçük hacimlilerle değiştirin.

Duş yaparken suyu sürekli açık tutmayın. Kombinin suyu ısıtmasını beklerken akan suyu bir kapta biriktirip daha sonra bunu temizliklerde kullanabilirsiniz. Musluk başlarına perlatör taktırın.

Muslukları açık bırakmayın. Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam doldurup çalıştırın. Bulaşıkları mutlaka makinede yıkayın.

Elektrikten tasarruf sağlamak için ise yapılacaklar yine uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Buna göre elektriği daha az tüketmek için aydınlatmada ampul seçimine dikkat edin. Daha az enerji tüketen ampuller seçin.

LED ampul kullanımı en verimli aydınlatma seçenekleri arasında yer almaktadır. Ayrıca dekoratif aydınlatmayı asgariye indirmek için kullanılmayan odaların ışığını kapatın.

Kullanılmayan cihazların mutlaka fişten çekin. Bulaşık ve çamaşır makinesini ekonomik modda kullanın. Yemek pişirirken fırın kapağını sık sık açmayın.

Buzdolabını güneş alan yerden ve fırından uzak bir yere koyun. Bunların yanında klima kullanımına dikkat edin. Klimanın gerekli bakımlarını yaptırın. Klimayı A enerji etiketine göre satın alın. Bu cihazlar daha az enerji harcayacaktır.

Klima kullanırken pencere ya da kapıları mutlaka kapalı tutun. Düzenli klima bakımı ile enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.