Bulaşık süngerini hiç bu yöntemle temizlemediniz! Bu yöntemle yıllarca kullanabilirsiniz

Bulaşık süngerlerini daha uzun süre ve sağlıklı bir şekilde kullanmak için bu ipucunu mutlaka deneyin.
Bulaşık süngerini hiç bu yöntemle temizlemediniz! Bu yöntemle yıllarca kullanabilirsiniz

Ev ekonomisine katkıda bulunmak için farklı ipuçlarını kullanabilirsiniz. Bu basit yöntemler hayatınızı kurtaracak. Bulaşık süngerleri çok fazla bakteri tutmaktadır. Bu nedenle de güzelce temizlenmesi gerekiyor. Fakat ne kadar temizlenirse temizlensin bir süre kullanıldıktan sonra çöpe atılıyor. Fakat bu yöntem ile bulaşık süngerini yıllarca kullanabileceksiniz. Peki ama nasıl?

Bulaşık süngerinin temizliğinden emin olmak güç. Bu sebeple süngeri bir süre kullandıktan sonra genelde çöpe atarız. Bu da kısa sürede birçok sünger kullanmamıza sebep oluyor. Son zamanlarda zamlardan dolayı birçok şeye zam geldiği gibi temizlik ürünlerine de zam yapıldı. Hal böyle olunca vatandaşlar bazı şeylerden tasarruf etmek için ipuçlarını araştırıyorlar.

BULAŞIK SÜNGERİNİ BU ŞEKİLDE TEMİZLEYİN TASARRUF EDİN

Son yapılan zamlardan sonra her şey ateş pahası iken vatandaşlar tasarruf etmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmak için ipuçlarını araştırır oldu. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için ev ekonomisi için uzmanlar tarafından açıklanan ipuçlarını araştırıyoruz ve sizlere sunuyoruz. Bulaşık süngerini bu şekilde temizlemek hem sağlığınız için iyi olacak hem de tasarruf etmek için.

Bu yöntem ile bir bulaşık süngerini yıllarca kullanmak mümkün olacak. Bulaşık süngerini birkaç dakika kadar mikrodalgada tutmanız yeterli. Bu işlem sonucunda buhar sayesinde süngerdeki tüm bakteriler ölüyor. Böylece hem sağlıklı hem de ucuz temizleme yöntemini kullanmak oldukça kolay hale geliyor.

Fakat burada dikkat edilmesi gereken şey süngeri mikrodalgaya koymadan önce mutlaka ıslatın. Daha sonra mikrodalgaya koyup birkaç dakika kadar süngerin mikrodalgada kalmasını sağlayın. Bu şekilde süngerin yanmasını engellemiş olacaksınız.

Süngerleri bu şekilde temizliğiniz zaman öncelikle bakterilerin ölmesini sağladığınız için oldukça sağlıklı bir yöntem. Ayrıca cep dostu bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.