Bu yöntemle eskisi gibi bembeyaz olacak! Sararan tuvalet klozeti nasıl temizlenir?

Klozetlerin sararmış olan görüntüsü pek çok kişinin canını sıkabilir. Ancak doğru temizlik yöntemi ile klozetleriniz eskisinden de daha beyaz ve temiz olacak!
Bu yöntemle eskisi gibi bembeyaz olacak! Sararan tuvalet klozeti nasıl temizlenir?

Evlerimizin en sık kullanılan alanların başında olan tuvaletlerin temizliği çok dikkat istiyor. Zaman içerisinde temizlenmesine rağmen sararan klozetlerin temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri sizlere aktaracağız!

Tuvaletlerin ve klozetlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Düzenli olarak temizlenmeyen klozetler zaman içerisinde resmen bir mikrop yuvasına dönüşebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için klozetlerin doğru malzemelerle temizlenmesi gerekiyor. Peki, sararmış klozetler nasıl temizlenir?

MİKROP YUVASINA DÖNÜŞEBİLİR

Ev temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında tuvalet temizliği gelmektedir. Ne kadar temizlenirse temizlensin zaman içerisinde mikrop yuvası haline gelebilecek olan bu tuvaletlerin doğru bir şekilde temizlenmesi gerekiyor.

Özellikle evde birden fazla kişinin yaşadığı ve olduğu durumlarda klozet temizliklerinin kesinlikle günlük yapılması gerekmektedir.

SARARMIŞ KLOZET NASIL TEMİZLENİR?

Sararmış klozetlerin nasıl temizleneceği ev hanımları tarafından merak edilmektedir. Zamanla sararan klozetlerin beyazlaması için düzenli olarak çamaşır suyu temizlenmesi önerilmektedir. İlk olarak sarara klozete kaynar su dökün ve çamaşır suyu ile 3-5 dakika kadar ovalayarak temizleyin. Bu işlemi ne kadar sık yaparsanız, klozetiniz o kadar hızlı beyaz rengini alacaktır.

Ancak çamaşır suyu güçlü bir kimyasal olduğu için kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Gerekli ekipmanları kullanarak (maske ve eldiven) temizliği yapabilirsiniz.

Bunların yanı sıra kimyasal kullanmak istemezseniz sirke ve karbonat ikilisini deneyebilirsiniz. Sirke doğal bir temizleyicidir. Kimyasal barındırmayan ve doğal içeriğe sahip olan beyaz sirkeyi temizleyeceğiniz tüm alanlarda kullanabilirsiniz.