Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Kış ayları geldiğinde neredeyse hepimiz ufak tefek hastalıklar geçiyoruz. Bazılarımız gripten, bazılarımız nezleden şikayet ederken, en sık görülen rahatsızlıklardan biri de boğaz enfeksiyonu oluyor.
Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Yutkunmayı bir hayli zorlaştıran boğaz enfeksiyonu hemen tedavi edilmezse kulakta iltihaplanmaya neden olabiliyor. Boğaz enfeksiyonunu atlatmada sadece kullandığımız ilaçlardan değil, evimizde bulunan yiyeceklerden de destek alabiliriz. Peki Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Ayva ve limon karışımının boğaz ağrısına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Bunun için bir adet ayvayı ve limonu blendırdan geçirerek kendinize bir karışım yapmanız yeterli! Karışımın üzerine bir miktar ılık su dökmeniz yeterli. Evinizde varsa bir miktar bal da mutlaka ekleyeniz! Sabah uyandığınızda hazırlayacağınız bu karışımı hemen tüketmenizde yarar var. Enfeksiyondan kurtulmanızı sağlayacak bu karışımı birkaç sabah düzenli olarak içerseniz, kısa sürede etkilerini görürsünüz. Ayva ve limonda bol miktarda bulunan c vitamini sizi diğer virüslerden de koruyacak!

Soğan suyunun da enfeksiyonlar karşısında bir hayli etkili olduğunu biliyor muydunuz? Bildiğiniz gibi soğan en önemli doğal antibiyotik kaynaklarından biri. İşte bu nedenle vücudu virüslerden koruduğu gibi vücutta biriken toksinlerinde atılmasında yardımcı olur. Soğanda bulunun sülfür ise balgamı rahatça atmanızda yardımcı olacaktır. Bu sebeple bir soğanın suyunu sıkmanız ve onu bir bardak ılık suyla karıştırmanız yeterli! Ilıkken tüketeceğiniz bu karışımın acı tadından hoşlanmazsanız içerisine bir miktar bal eklemeniz mümkün! Birkaç kullanımdan sonra siz de boğazınızdaki rahatlamayı hissedeceksiniz.

Papatya çayının vücuttaki enfeksiyonu atmada oldukça yardımcı olduğu herkes tarafından biliniyor. Çayın yatıştırıcı etkisi boğazın rahatlamasına neden oluyor. Bu sayede yutkunma hissi acı verici olmaktan çıkıyor. Bir fincan papatya çayına bir tatlı kaşığı bal koyup içtiğinizde hem boğazınızdaki hem de göğsünüzdeki rahatlamayı siz de hissedeceksiniz. Dilerseniz bu karışıma bir miktar kuşburnu da ekleyebilirsiniz. Kuşburnu içinde bol miktarda c vitamini barındırır.  Bu karışımı ara öğünlerden sonra ya da akşam yemeğinden sonra gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Papatya çayının daha rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacağını ve sindirim sisteminizi de rahatlatacağını unutmayın!