BİM İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Market alanında çalışmak isteyenler için BİM iş başvurusu nasıl ve nereye yapılır sorularına farklı şekillerde yanıt verilebilir.
BİM İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bim Sitesinden Başvuru Yapmak
Bim marketler zinciri, ekonomik ürünlerin yer aldığı mağazalardan oluşmaktadır. Marketlerin içerisinde çok geniş kapsamda ürün türleri yer almaktadır. Kurumsal bir yapısı olan firma, Türkiye’nin hemen her yerindeki mahallelerde varlığını sürdürmektedir. Bu kurumda kasiyerlik, reyon görevlisi, mağaza yönetici adayı gibi pozisyonlar için başvurularınızı yapabilirsiniz. Her mağazada olası açıkları karşılamak için firma kendi adresi üzerinden özgeçmişler toplamaktadır. İhtiyaçlara göre bu doğrultuda çağrım yapılmaktadır. Kariyer hedefinde marketler olan kişiler için uzun vadeli düzenli bir iş sunmaktadır. Bim market iş başvurusu yapmak için kendi sitesine girerek gerekli alandan özgeçmiş göndermek gerekecektir.

 

İlan Üzerine Başvuru Yapmak
Sadece kendi sitesi üzerinden değil, aynı zamanda bazı iş ilan sitelerinde de başvurular yapılabilir. Eğer ilan arayışınızda kariyer sitelerinden başvuru yaparsanız da geri dönüş alabilirsiniz. Başvuru için aranan niteliklere önem vermek bu anlamda önemlidir. Ayrıca referanslara da mutlaka yer vermek gerekir. Kurumsal yerlerde sizin hakkınızda bilgi almak isteyen kişilerin fikir edinmesi için referansa ihtiyacı vardır. İlan üzerinden başvuru yapacağınız yer ayrıca gazete ilanlarından da olabilir. Yani sadece internet sitesinden başvuru olarak düşünmemek gerekir. Bazı büyük gazetelerin şehirlere özel ilanları vardır.

 

Başvuruda Özgeçmiş Özelliği Nasıl Olmalı?
İş başvurusu yaparken en önemli konulardan biri özgeçmiş detaylarıdır. Okuyan kişilerin sizin hakkınızda temel bilgileri alabileceği, çok gereksiz bilgilerle şişirme yapılmamış özet bir cv hazırlanmalıdır. Eğer özgeçmiş uzatılırsa, otomatik olarak elenme ihtimaliniz olur. Özgeçmişlerin sayfa sayısı hakkında insan kaynakları uzmanları en fazla 2 sayfalık olması gerektiğini belirtmektedir. Bu iki sayfada da iş deneyimleri, eğitim bilgileri, varsa mesleki sertifikalar olmalıdır.

 

Ön yazı bölümü varsa ekleme yapılabilir. Ayrıca Bim iş başvurusu mutlaka fotoğraflı bir şekilde gerçekleşmelidir. İnsanların sizin hakkında bilgi edinirken yanlış bilgi almaması için şeffaf bir tutum da ayrıca önem kazanır. İyi görüntü vermek için özgeçmişte yanlış bilgiler ilerde güven kaybına neden olabilir.