Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

Diğer yumurtalara göre içerisinde daha çok vitamin ve mineral bulunan bıldırcın yumurtası protein açısından son derece zengindir.
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

İçerisinde bulunan fazla amino asitten dolayı bıldırcın yumurtası aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Bıldırcın yumurtasının çocuklara daha faydalı olduğu bilinmektedir. Ancak her yaştan bireye ayrı bir faydası bulunmaktadır. Her besinin fazla tüketimi zarar olduğu gibi bıldırcın yumurtasının da fazla tüketimi zararlıdır.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

  • Astım , kronik öksürük , bronşit gibi rahatsızlıklara bıldırcın yumurtası çok iyi gelmektedir. Faydasını görmek için şu şekilde tüketebilirsiniz; 1 adet bıldırcın yumurtası bardağa kırılır içerisine 1 kaşık bal ve 1 kaşık süt karıştırılarak 10 dakika bekledikten sonra tüketilir. Bu karışımı 15 gün boyunca hergün taze bir şekilde yapıp içmeniz gerekmektedir. 15 gün bu karışımı tükettikten sonra 3 ay boyunca ayda 4-5 defa tükettikten sonra bırakmanız gerekmektedir. (Bu karışım için bıldırcın yumurtası kesinlikle çiğ olmalıdır.)
  • Protein bakımından zengin olan bıldırcın yumurtasının proteininden tam olarak faydalanmak için yumurtayı rafadan olarak tüketmeniz gerekmektedir.
  • Cilt sağlığı için son derece faydalıdır. Son zamanlarda kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır. Cildinizin daha parlak görünmesini sağlar. Bıldırcın yumurtasını sade bir şekilde yüzünüze sürebilirsiniz yada isterseniz faydalı yağlar karıştırarak evde kendi kürünüzü hazırlayabilirsiniz.
  • Saçların kuvvetlenmesini ve parlak olmasını sağlamaktadır. Saç bakımı içinde oldukça faydalıdır. Evde hazırladığınız saç bakım maskelerinin içine katabilir veya bitkisel yağlarla beraber saçınıza uygulayabilirsiniz.
  • Mide rahatsızlıklarınızın hafiflemesine yardımcı olur.
  • Kansızlık tedavi görüyorsanız yardımcı olarak bıldırcın yumurtası tüketebilirsiniz. Kanda bulunan hemoglobin oranını arttırarak ağır toksinleri kandan uzaklaştırır bundan dolayı kansızlık tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır.
  • Astım , diyabet , damarsal gerginlik ve tüberküloz gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olmaktadır.
  • Kalp kasının güçlenmesini sağlarken aynı zamanda kalp kan akışını da güçlendirmektedir.
  • İçerisinde bulunan D vitamini çocukların büyümesine yardımcı olurken aynı zamanda yaşlılarda kemik erimesini engellemeye yardımcı olmaktadır.
  • Bıldırcın yumurtasının faydalarını yukarıda anlattığımız konularda görmek istiyorsanız anlattığımız şekilde tüketmeniz gerekmektedir. Bunların dışında bıldırcın yumurtasını diğer yumurtalar gibi salatalarda , yemeklerde kullanabilirsiniz.